Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

"Mursaši" opet u tri seta, gosti se nisu dobro proveli
Objavljeno 10. listopada, 2021.
Momčad Murse-Osijek protiv gostiju s Kvarnera sve je odradila u istom vremenu kao i na premijeri

Nakon dva odigrana kola Superlige, odbojkaši Murse-Osijek imaju na kontu očekivanih šest bodova.



S obzirom na snagu protivnika u uvodu sezone, očekivalo se da odbojkaši s Drave odrade posao s maksimalnim učinkom. Nakon Zadra, u Gradskom vrtu izgleda nije imala ni Rijeka, koja je ipak ostavila bolji dojam i donekle pružila otpor favoriziranom domaćinu.

U oba dvoboja trener Mario Teppert koristio je identičnu formulu. Krenuo je s udarnim snagama, a nakon što je bilo jasno da rezultat ne trpi, krenuo je s izmjenama. U prvom setu napravio je samo jednu, kod 15:6 zamijenio je "srednjaka" (Majer umjesto Prlića). Uvodna dionica bila je i najizvjesnija, Riječani su uzeli tek 13 poena, ali su u nastavku malo popravili dojam.

Kao i protiv Zadra, u drugom setu je prva izmjena kod domaćina ona tehničara (Ivančić umjesto Groca), a kako se set bližio kraju, od udarne postave na parketu je ostao samo Matoković, koji je jedini odradio kompletnih 65 minuta na parketu. Zanimljivo, isto toliko trajala je premijera tjedan dana ranije. No, zamalo se dogodilo da susret potraje malo dulje, jer gosti su u trećem setu bili ozbiljna prijetnja. Mursaši su se malo uspavali i dopustili suparniku da stekne vodstvo od 15:19. Bilo je krajnje vrijeme za buđenje, koje je uslijedilo, i do kraja Osječani serijom 10:3 zaključuju dvoboj u kojemu bi igranje bar još jednog seta bio nepotreban dodatak.

- Razumljivo da su rotacije malo poremetile ritam, igračima koji su ušli kasnije u igru očito je trebalo malo dulje vremena da se pošteno zagriju. To se dogodilo na vrijeme, izvuki smo završnicu trećeg seta i završili utakmicu kako smo i planirali - kaže korektor Ivan Matoković, koji jedini nije imao vremena za predah u utakmici gdje je osječki trener prigodu za igru dao svoj 14-orici igrača iz zapisnika. Prve minute tako je odradio i srednji bloker iz Venezuele, Paul Viloria, bilo je minuta i za mlade snage, tako da je sve imalo svoju svrhu.

Mursa-Osijek u sljedećem kolu ide u Rovinj na svoje prvo ovosezonsko gostovanje, a neuspješnu premijeru na strani imala je u drugoj rundi brodska Marsonia, koja je kod Centrometala poražena sa 3:0 (19,20,16). Još su igrali: Split - Sisak 3:0, Gorica - Mladost 0:3 i Ribola Kaštela - Kitro Varaždin 3:0.

Nino Benčina

MURSA-OSIJEK       3

RIJEKA       0

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 60. Suci: Ramić (Lipik) i Jurković (Sisak).

MURSA-OSIJEK: Bogdanović, Ilić, Kraljević (L), Groc, Matoković, Karačić, Majer, Prlić, Ivančić, Viloria, Nedić, Šmital, Busak Vidaković (L), Stanković.

RIJEKA: Pavlović, Stanić, Lešić, Čargonja, Marković, Banko, Banović, Dukić, Colnar, Žeželić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:13, 25:17, 25:22

PETI SET SRETAN VUKOVARKAMA, NE I OSIJEKU
U 2. kolu odbojkašica uzbuđenja nije nedostajalo. Tri su utakmice otišle u pet setova, a u dvije je aktivno sudjelovao slavonski superligaški dvojac. Enna Vukovar je do prve pobjede i bodova stigla protiv Rijeke CO, koja je poražena nakon 127 minuta. Samo prvi set trajao je 38 minuta, u kojemu su domaće iskoristile sedmu set-loptu, a gošće su prepustile čak šest. Završilo je 3:2 (37:35, 23:25, 26:28, 25:22, 15:11). Kao i tjedan dana prije, pet setova igrale su i Osječanke, koje su poražene u Karlovcu. Taj susret trajao je 124 minute, a domaće su na kraju bile spretnije i slavile sa 3:2 (28:26, 23:25, 29:31, 25:19, 15:11).

Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike