Osijek
IZLOŽBA U KULTURNOM CENTRU

Predstavljanje 25 njemačkih priča
Objavljeno 8. listopada, 2021.
Otvorenje izložbe “U dva svijeta – 25 njemačkih priča. Njemačke manjine se predstavljaju” održat će se u nedjelju, 10. listopada, u Kulturnom centru s početkom u 18 sati. Izložbu će otvoriti predsjednik Njemačke zajednice Vladimir Ham i koordinatorica Radne zajednice njemačkih manjina Renata Trischler.



Radna zajednica njemačkih manjina (AGDM) spoj je udruga njemačkih manjina koji unatoč velikim povijesnim i geografskim različitostima između njemačkih manjina zastupa i predstavlja njihove interese. Izložba je izraz te povezanosti i AGDM ju je sastavio u suradnji s pojedinim manjinskim udrugama. Cilj je ove putujuće izložbe na licu mjesta iznijeti ne samo više saznanja o manjini nego i da Nijemci stoljećima žive u tako puno država. Kroz medijalne kutije i tekstualne panele s raznim citatima i pričama može se saznati mnogo toga o jeziku, kulturi, tradicijama, vjeri i sl. njemačkih manjina u tih 25 država.



Financirana od Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, izložba je dio Mjeseca njemačke kulture “Listopad u zajednici”, koji predstavlja njemačku zajednicu kroz razne aktivnosti. V.T.
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

Najčitanije iz rubrike