Osijek
NOVA IMENOVANJA

U Ukopu, GPP-u i Biosu novi ljudi na čelnim pozicijama
Objavljeno 9. listopada, 2021.
Rusmirović je zamijenio Šapinu u GPP-u, Eljuga Lamzu u Biosu, a Novokmet Ostričkog u Ukopu

Vezani članci

ŠTO JE U UNIKOMU GURNUTO POD TEPIH?

Bivša se Uprava hvalila prihodima, nova podvukla crtu i našla - minus

Nakon što je gradska uprava već početkom ljeta imenovala nove čelne ljude nekoliko tvrtki u većinskom vlasništvu Grada Osijeka, ovih su se dana, kako je to bilo i najavljivano, dogodile promjene na čelnim pozicijama tvrtki Ukop, GPP i Bios.



Čelnu poziciju Gradskog trgovačkog društva i operatera tramvajskog i autobusnog prometa Gradski prijevoz putnika d.o.o. Osijek preuzeo je javnosti manje poznat magistar prava Dejan Rusmirović, koji je na toj funkciji zamijenio Marija Šapinu. Podsjetimo da je Šapina GPP vodio od 1. svibnja 2015. godine u mandatima gradonačelnika Ivana Vrkića.

Novi je direktor GPP-a 41-godišnji Osječanin s diplomom Pravnog fakulteta u Osijeku koji se nakon završetka studija i odrađenog vježbeničkog staža u Općinskom državnom odvjetništvu u Bujama zaposlio u realnom sektoru. Radio je na poslovima voditelja općih, pravnih i kadrovskih poslova, a u razdoblju od 2014. do 2019. imenovan je voditeljem projekta izgradnje Kogeneracijskog postrojenja na drvnu biomasu 3MW Virovitica te voditeljem projekta izgradnje novih proizvodnih i ostalih pratećih kapaciteta u drvnoj industriji vrijednih više od 22 milijuna eura. Vodio je i projekte sufinancirane iz fondova EU-a koji su se odnosili na nabavu strojeva, informatičke opreme i energetske obnove.

Imenovan je i Nadzorni odbor GPP-a čiji je predsjednik Anto Đapić, njegov je zamjenik Zdravko Nalio, a članovi su Dino Ćosić, Ivica Glavaš i Boris Marković kao predstavnik zaposlenika.

SDP-ovca Sašu Lamzu, koji je na mjesto direktora Poduzetničkog inkubatora Bios došao u vrijeme Vrkićeva mandata, zamijenio je mr. sc. Marko Eljuga, koji je na tu funkciju došao s pozicije tehničkog direktora tvrtke Agro-honor d.o.o. Osijek. Magistrirao je na osječkom Ekonomskom fakultetu, a trenutačno je vanjski suradnik na Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru sa zvanjem predavača iz nekoliko kolegija (Marketing, Ponašanje potrošača, Prodajno poslovanje i Međunarodno trgovinsko poslovanje). Radio je i na odgovornim poslovima na Belju, bio asistent u Konzumu, a na znanstvenom je planu i autor niza stručnih radova. Rođen je 1979. godine u Osijeku, oženjen je i otac dvoje djece.

Za predsjednika Nadzornog odbora Biosa imenovan je Antonio Ivić, zamjenik mu je Željko Đordić, a članicom je imenovana Jelena Simunić Iljkov.

Direktorom osječkog Ukopa ovih je dana imenovan Vedran Novokmet, koji je na toj funkciji zamijenio SDP-ovca Hrvoja Ostričkog. Novokmet dolazi iz stranke Desno, koalicijskog partnera HDZ-a na proteklim lokalnim izborima. Rođen je 1984. godine, oženjen je i otac dvoje djece. Nakon što je diplomirao na Pravnom fakultetu u Osijeku, radno je iskustvo stjecao na rukovodećim poslovima, od voditelja poslova uprave, voditelja odjela za opće poslove i zaštitu na radu do rukovoditelja Službe pravnih, kadrovskih i općih poslova u Gradskom prijevozu putnika d.o.o. Osijek. Bio je vijećnik u četiri mandata u Gradskom vijeću Grada Osijeka, a trenutačno je vijećnik u Skupštini Osječko-baranjske županije.

Predsjednik Nadzornog odbora Ukopa je Vlado Jukić, a njegova je zamjenica Jelena Dodig.



Tomislav Prusina
Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

Najčitanije iz rubrike