Osijek
INVESTICIJA ŽUPANIJE I OPĆINE ČEPIN VRIJEDNA 31 MIL. KN

Počela gradnja dvorane u OŠ M. Krleže u Čepinu
Objavljeno 8. listopada, 2021.
Sportsko-nastavnu dvoranu - što je investicija vrijedna više od 31 milijun kuna - partnerski grade u Čepinu, pri OŠ Miroslava Krleže - Osječko-baranjska županija i Općina Čepin. Novootvoreno gradilište na kojem će biti podignut objekt koji se čeka već desetke godina u četvrtak su posjetili općinski načelnik Dražen Tonkovac i njegov zamjenik Ivan Žeravica s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem te dožupanima Matom Lukićem i Josipom Miletićem. Na početku realizacije ove investicije Županiji i Općini zahvalila je Branka Mack-Savanović, ravnateljica škole koju pohađa gotovo 400 učenika i u kojoj radi 50-ak djelatnika.

Objekt gradi Iver, domaća čepinska tvrtka Ivana Dumančića. Načelnik Tonkovac kaže kako će se ovom dvoranom dovršiti nova vizura središta Čepina u kojem je u proteklih pet godina obnovljen Centar za kulturu, Županija je obnovila školu, obnovljena je i pošta, Trg branitelja i napravljen novi objekt s dvoranom u sklopu projekta Šokci.

- Mnogo smo se obećanja naslušali proteklih desetljeća, ali, evo, dogodila se sinergija Županije i Općine koje su ispunile svoja obećanja. Zahvaljujem Anušiću i Tonkovcu na entuzijazmu i pozitivnoj tvrdoglavosti da se ovaj projekt pokrene. Nakon završetka dvorane sve će biti puno bolje i ljepše, dvorana je vrlo vrijedan i pravi dar za našu školu jer će mladima otvoriti prostor za druženja kroz zdrave aktivnosti cijele zajednice, a školi će omogućiti jednosmjensku nastavu i produženi boravak te neke prostore koje naša škola nije imala 50 godina – rekla je Mack-Savanović.

- Mijenjamo sadašnjost za bolju budućnost, centar će biti kakav Čepin zaslužuje. Dvorana će imati 600 sjedećih mjesta, borilište 20 puta 45 metara, a ovakva veličina objekta dokaz je da će u njoj uživati svi mještani, udruge, sportaši, školarci u utakmicama, koncertima, nastupima kada su vani ružni dani. Ovo je vrijedan objekt za cijelu našu općinu, uspjeli smo, ali bez svesrdne pomoći župana Anušića, bez ove škole i općinske uprave, ovoga danas ne bi bilo - rekao je Tonkovac.

- Obilježavamo povijesni trenutak za općinu Čepin jer je ovo jedna od najvećih kapitalnih investicija u Čepinu. Dogovorili smo gradnju ranije, a na početku novog mandata i načelnika Tonkovca i mene kao župana radovi su u punom jeku. Uz projekte koje razvija Općina Čepin, od Kulturnog centra i uređenja središta naselja do ostalih projekata, ova je dvorana potrebna Čepinu. Naime, Čepin je najveća općina u kontinentalnom dijelu Hrvatske, ima najviše stanovnika i djece, a time i najviše onih koji imaju potrebu boraviti u dvorani, trenirati i kreirati svoj život uz sport i druženje, a to će omogućiti ova dvorana. Osječko-baranjska županija nastoji izgraditi potrebnu infrastrukturu za razvoj sporta, koji time želimo stavili na još višu razinu, naravno i uz određena financiranja sportskih klubova. Ovo je konkretan projekt, vrijedan više od 30 milijuna kuna, koji zajednički investiramo, a tako radimo sa svim općinama i gradovima na području naše županije. Zajedničke investicije i ravnomjeran razvoj svih općina i gradova činit će našu županiju još boljim i kvalitetnijim mjestom za život - naglasio je Anušić.



Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike