Sport
ŽOK OSIJEK S(P)RETNO DO BODOVA

Osječanke pokazale ustrajnost iako im semafor nije išao naruku
Objavljeno 7. listopada, 2021.
Tatjana Gajić i suigračice bile su na rubu poraza, koji su izbjegle spasivši šest lopti

Otvaranje superligaške sezone za odbojkašice s Drave bilo je vrlo stresno, ali na kraju ipak uspješno. Ostvario je ŽOK Osijek pobjedu na premijeri, nije osvojen, istina, maksimalan učinak, ali i dva boda imaju vrijednost.



Sastav Tome Paune priredio je u 1. kolu protiv Splita preokret koji se rijetko viđa i u odbojci. Sve je mirisalo na poraz protiv Splita u Gradskom vrtu, ali Osječanke su pokazale ustrajnost u trenutcima kada su već bile otpisane. Na semaforu su bile brojke koje su najavljivale gostujuće slavlje u četiri seta. Situacija je bila sljedeća, Splićanke su imale vodstvo 1:2 u setovima i u četvrtom prvo veliko vodstvo 13:20, a nakon toga na raspolaganju čak šest lopti da zaključe utakmicu. Kod tih 18:24 sumnjamo da je bilo onih koji su vjerovali u produžetak dvoboja. Mi na tribini nismo bili optimisiti, ali to i nije bilo važno jer su igračice na parketu bile čvrstog uvjerenja da nije još sve izgubljeno. Naravno, za spasiti šest meč-lopti treba imati i malo sreće, ali Paunove su ju igračice itekako izazvale i zaslužile. Kada je bilo najteže, zaigrale su Osječanke kao preporođene, u nekom transu, koji je donio preokret i na kraju pobjedu u pet setova.

- Dobro smo trenirale tijekom priprema, imale smo veliku želju taj trud naplatiti pobjedoma na startu sezone. Dobro smo otvorile, dobile prvi set, u drugom vodile 16:11, ali smo suparnicama dopustile da dođu do poravnanja. Nakon toga su Splićanke preuzele inicijativu, dominirale su i stigle na mali korak do pobjede. No nas krasi sjajna atmosfera, zajedništvo u svlačionici, a to smo prenijele i na parket u trenutcima kada nas je samo poen dijelio do poraza. Nismo imale u planu na otvaranju sezone doživjeti domaći poraz, ne osvjoiti ni boda. Zaigrale smo na sve ili ništa, na kraju nam se isplatilo - rekla je Tatjana Gajić, koja je na poziciji srednjeg blokera (ove sezone primarno joj je mjesto korektora, zaigrala na srednjaku zbog ozljede Štebih) osvajala poene u tim ključnim trenutcima, kada je poraz visio u zraku. Na mreži je dominirala u napadačkim akcijama, dobar je bio i blok, ali Tatjana nema namjeru sebi pripisati veće zasluge.

- Ovo je ipak ekipni sport, reakcija svih nas bila je sjajna. Ovo je snažan vjetar u leđa za nastavak sezone - rekla je jedna od junakinja prve ovosezonske pobjede Tatjana Gajić. Ona je bila dio sedmorke (Kolobarić, Rajndl, M. Lovrić, Županić, Weinand i Jurić), kojoj je trener Paun pružio povjerenje kada se nije vidjelo svjetlo na kraju tunela. No, ovo je i poruka da se treba igrati do kraja, preokret je uvijek moguć prije nego što se osvoji zadnji poen. Nije česta pojava, ali se dogodilo u Gradskom vrtu.



Nino Benčina
DOBAR ZAMAH ISKORISTITI U SUBOTU U KARLOVCU
Nakon prvog domaćinstva, pred odbojkašicama s Drave je i premijerno gostovanje u novoj sezoni. U 2. kolu ŽOK Osijek u subotu će odmjeriti snage protiv novog superligaša Karlovca. Klub iz grada na četiri rijeke na premijeri je doživio uvjerljiv poraz kod Dinama, ali na svom će parketu sigurno biti opasniji. Neke igračice iskusile su utakmice s Karlovčankama u posljednjoj Prvoj B ligi igrajući za Osijek II, koji je slavio u oba dvoboja sezone. Pa neka se tradicija i nastavi.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana