Autoglas
KLON CITANA I KANGOOA

Nissan predstavio Townstar, novi laki kompaktni kombi
Objavljeno 5. listopada, 2021.
Električni model u ponudi će zamijeniti pionirski, već vremešni e-NV200

Koristeći se snagom i razmjerima Saveza Renault-Nissan-Mitsubishi u sklopu transformacijskog plana Nissan NEXT, osvježena ponuda modela, u kojoj je najveća novost kompaktni Townstar, donosi konkurentske prednosti koje bi Nissanu trebale omogućiti da pokuša ostvariti svoju ambiciju povećanja prisutnosti na europskom tržištu do 2025. godine.



Polazišna točka je da se, kako e-trgovina napreduje, urbanizacija povećava, a popularnost raste i poduzetništvu, tvrtke moraju planirati promjenu propisa o mobilnosti i staviti veći naglasak na klimatske promjene. Segment kompaktnih kombija sada će biti pokriven potpuno novim Townstarom, s isključivo električnim i benzinskim varijantama.

Kao vodeći u industriji u segmentu e-LCV, Nissan gradi stručnost i snažno nasijeđe u elektrifikaciji. Potpuno električna verzija Townstara naslijedit će pionirski e-NV200, jedno od prvih masovnih električnih gospodarskih vozila. Dostupna je u verzijama za kombije i putnike, optimizirana je za potrebe kupaca. S baterijom od 44 kWh s inteligentnim sustavom upravljanja energijom i toplinskim hlađenjem, električni će model ponuditi domet od 285 km (do homologacije u skladu s ciklusom kombiniranja WLTP) uz 245 Nm okretnog momenta. Zajedno s naprednim tehnologijama i niskim troškovima rada, ovaj model nudi učinkovito, održivo rješenje za mobilnost. Opcija benzinskog motora bit će također dostupna i u kombi i putničkim verzijama. Motor od 1,3 litre potpuno je usklađen s najnovijim propisima Euro 6d-Full i proizvodi 130 KS i 240 Nm okretnog momenta, nudeći snagu i učinkovitost u jednakoj mjeri. Dizajniran da podrži razne potrebe prijevoza, uvodi više od 20 tehnoloških značajki, uključujući široki raspon sigurnosnih i naprednih značajki pomoći vozaču, poput kontrole zanošenja prikolice. Električni model nudi inovativni napredni sustav pomoći ProPILOT, koji pomaže vozaču da tijekom vožnje autocestom drži vozilo usredotočeno na trak čak i u zavojima.

Izgrađen na Alijansinoj CMF-CD platformi u tvornici Maubeuge, novi kompaktni kombi najavljuje novu eru za laka teretna vozila u Nissanu.


Mato PAVLIČEVIĆ
NOVI DIZAJN I TEHNOLOGIJA
Apple CarPlay, Android Auto i bežično punjenje telefona bit će dostupni u cijeloj liniji. S detaljima dizajna inspiriranim Arijom, Townstar nudi rješenja sljedeće generacije. Kao prvi europski model s novim Nissanovim logotipom, potpuno električna i benzinska varijanta novog Townstara utjelovljuje Nissanove inovativne dizajnerske znakove i tehnologiju.

Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce