Tehno
PRIJAVE ZA NOVU GENERACIJU STARTUP INKUBATORA ALGEBRA LAB-A

Može se pohvaliti kako je jedini posve digitalni inkubator u zemlji
Objavljeno 1. listopada, 2021.
Program inkubacije namijenjen je startup poduzetnicima koji imaju poslovnu ideju ili projekt, ali treba im dodatna podrška za realizaciju. U sklopu programa održat će se niz radionica u kojima će se, na tjednoj bazi, raditi s mentorima, u grupama i individualno. Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata. Networkingom s drugim startupovima i mentorima timovi će naučiti kako rješavati probleme pred kojima će se naći i kako se pozicionirati na tržištu.

Inkubator Algebra LAB-a može se pohvaliti kako je jedini posve digitalni inkubator u zemlji koje timove može podržati i stimulirati prenošenjem aktualnih posljednjih znanja i saznanja iz niza ključnih područja kao što su umjetna inteligencija (AI), podatkovna znanost, softversko inženjerstvo, dizajn, razvoj korisničkih sučelja, strojno učenje (ML), blockchain i još mnogo toga. Upravo njegova pozicija koja uključuje neposrednu povezanost sa znanstvenoistraživačkim aktivnostima Algebra LAB-a te više od 600 nastavnika i predavača iz Algebrina sustava, uključujući Visoko učilište Algebra, omogućava dobro mentoriranje timova, čak i u segmentima usko specifičnih znanja potrebnih za pojedine projekte u nastajanju. Brojni uspjesi timova koji su u posljednjih desetak godina prošli kroz inkubator Algebra LAB-a, a koji im je otvorio vrata prema vodećim investitorskim i akceleratorskim programima, najbolji su dokaz kvalitete i utjecajnosti ovog inkubatorskog programa.

"Algebra LAB inkubator najstariji je i najuspješniji inkubator u Hrvatskoj. S radom smo počeli još 2012. godine kao ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, koji je od 2018. godine dio Algebrina sustava. Naš je program dosad uspješno završilo više od 150 startup timova u 13 generacija, a pružamo im mogućnost suradnje s više od 100 mentora iz različitih područja; od onih iz financijskog sektora do investitora, ljudi iz marketinga ili developera. Nakon četiri mjeseca radionica i individualnog rada s mentorima, timovi će i u proljeće 2022. svoje projekte predstaviti pred međunarodnim žirijem investitora i uspješnih poslovnih ljudi, što je brojnim dosadašnjim LAB startupovima otvorilo nove prilike i mogućnosti daljnjeg razvoja uključujući i financiranje", naglasila je dr. sc. Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a.

Timovi će u sklopu inkubatorskog programa, a u suradnji s vrhunskim mentorima stjecati znanja iz područja poduzetništva, financija, investicija, marketinga, komunikacije, prodaje, PR-a, pa čak i psihologije. M.R.
Najčitanije iz rubrike