Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ZDENCI

Durmić: Pomažemo mještanima svih uzrasta, od novorođenih do umirovljenika
Objavljeno 27. rujna, 2021.

Svečana sjednica općinskog Vijeća Zdenci, u povodu Dana općine, održana je u nazočnosti saborske zastupnice Vesne Bedeković, župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, načelnika općina Čačinci Alena Jurenca, Crnca Mate Damjana i Mikleuša Roberta Grabara te predstavnika udruga, obrtništva i poduzetništva te policije.

Uoči sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju u spomen na sve poginule hrvatske branitelje te na grobnom mjestu prvog načelnika općine Zdenci Frane Verovića.

Obračajući se nazočnima načelnik Tomislav Durmić izdvojivši najvažnije što je učinjeno u proteklom razdoblju.
- U mnoštvu realiziranih i pripremljenih projekata izdvojio bih rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, zatim završetak izrade priključaka na kanalizacijsku mrežu i sustav koji obuhvaća oko 400 priključaka, što je investicija vrijedna više od tri milijuna kuna. Uredili smo mjesne domove i pješačke staze diljem općine... Osigurana su sredstva za sufinanciranje kupnje ili gradnje prve nekretnine na području općine u iznosu od 10.000 kuna po korisniku, a sufinanciramo i pomažemo mještane svih uzrasta, od novorođenih do umirovljenika. Tu je još niz pomoći obrtnicima, poduzetnicima, poljoprivrednicima, umirovljenicima, učenicima i studentima. Zaključili smo projekt ''Zaželi'' prvu fazu vrijednu 1,8 milijuna kuna, a već smo pripremili projekt za drugu fazu i čekamo raspisivanje natječaja Ministarstva rada i mirovinskog sustava kako bi se prijavili i nastavili brinuti o 50-ak starijih osoba, rekao je, među ostalim, Durmić.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister ustvrdio je kako načelnik i njegov tim ulažu velike napore za bolji život mještana, a župan Igor Andrović naglasio je odličnu suradnju općine i Županije: "Čestitam načelniku na radu, trudu i zalaganju, a posebno bih se osvrnuo na mjere općine za rad dječjeg vrtića jer mislim da niti u jednoj općini ili gradu u županiji cijena vrtića nije samo 100 kuna koliko plaćaju roditelji u Zdencima".

Zastupnica Bedeković je podsjetila kako je pred nama novo sedmogodišnje razdoblje financijskog okvira EU gdje će biti moguće realizirati brojne projekte: "Pozivam vas da i nadalje budete vrijedni, a mi saborski zastupnici ćemo vam nastojati pomoći".

Na kraju sjednice podijeljene su zahvalnice, priznanja i plakate pa je tako zahvalnicu za doprinos i promociju sporta dobio Saša Merunka, općinska priznanja dobili su Željko Fekete za doprinos i promicanje istine o Domovinskom ratu te Miroslav Biro za doprinos i razvoj sporta. Zlatne plakete primili su Miroslav Zlosa za dugogodišnji rad u NK Sloga i razvoj sporta na području općine te Veljko Mikić za dugogodišnji rad i razvoj lovstva te Lovačke udruge Šljuka Zdenci.               
V.Grgurić

Možda ste propustili...

VIJEĆE SLOVAČKE NACIONALNE MANJINE

Vrtiću su nabavili interaktivni ekran

ODRŽANA 26. ORAHOVAČKA FIŠIJADA

Stanko Knežević najbolji je fišmajstor

22. MANIFESTACIJA ''SVE SE ČAJE OKUPIŠE'' U IVANKOVU

Prikazana lepeza svadbenih običaja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA IŠČEKUJE RAZGOVORE I NOVAC

"Poirot kod Strizivojne" čeka dva ministarstva

2

VRTIĆ BEZ RAVNATELJICE

Plečić: Općina me ignorirala

3

KARANAČKA ULICA ZABORAVLJENOG VREMENA

Svaki predmet naći će se u Registru kulturnih dobara