Regija
SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA ZDENCI

Durmić: Pomažemo mještanima svih uzrasta, od novorođenih do umirovljenika
Objavljeno 27. rujna, 2021.

Svečana sjednica općinskog Vijeća Zdenci, u povodu Dana općine, održana je u nazočnosti saborske zastupnice Vesne Bedeković, župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, gradonačelnika Orahovice Saše Ristera, načelnika općina Čačinci Alena Jurenca, Crnca Mate Damjana i Mikleuša Roberta Grabara te predstavnika udruga, obrtništva i poduzetništva te policije.

Uoči sjednice položeni su vijenci i upaljene svijeće kod središnjeg križa na mjesnom groblju u spomen na sve poginule hrvatske branitelje te na grobnom mjestu prvog načelnika općine Zdenci Frane Verovića.

Obračajući se nazočnima načelnik Tomislav Durmić izdvojivši najvažnije što je učinjeno u proteklom razdoblju.
- U mnoštvu realiziranih i pripremljenih projekata izdvojio bih rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, zatim završetak izrade priključaka na kanalizacijsku mrežu i sustav koji obuhvaća oko 400 priključaka, što je investicija vrijedna više od tri milijuna kuna. Uredili smo mjesne domove i pješačke staze diljem općine... Osigurana su sredstva za sufinanciranje kupnje ili gradnje prve nekretnine na području općine u iznosu od 10.000 kuna po korisniku, a sufinanciramo i pomažemo mještane svih uzrasta, od novorođenih do umirovljenika. Tu je još niz pomoći obrtnicima, poduzetnicima, poljoprivrednicima, umirovljenicima, učenicima i studentima. Zaključili smo projekt ''Zaželi'' prvu fazu vrijednu 1,8 milijuna kuna, a već smo pripremili projekt za drugu fazu i čekamo raspisivanje natječaja Ministarstva rada i mirovinskog sustava kako bi se prijavili i nastavili brinuti o 50-ak starijih osoba, rekao je, među ostalim, Durmić.

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister ustvrdio je kako načelnik i njegov tim ulažu velike napore za bolji život mještana, a župan Igor Andrović naglasio je odličnu suradnju općine i Županije: "Čestitam načelniku na radu, trudu i zalaganju, a posebno bih se osvrnuo na mjere općine za rad dječjeg vrtića jer mislim da niti u jednoj općini ili gradu u županiji cijena vrtića nije samo 100 kuna koliko plaćaju roditelji u Zdencima".

Zastupnica Bedeković je podsjetila kako je pred nama novo sedmogodišnje razdoblje financijskog okvira EU gdje će biti moguće realizirati brojne projekte: "Pozivam vas da i nadalje budete vrijedni, a mi saborski zastupnici ćemo vam nastojati pomoći".

Na kraju sjednice podijeljene su zahvalnice, priznanja i plakate pa je tako zahvalnicu za doprinos i promociju sporta dobio Saša Merunka, općinska priznanja dobili su Željko Fekete za doprinos i promicanje istine o Domovinskom ratu te Miroslav Biro za doprinos i razvoj sporta. Zlatne plakete primili su Miroslav Zlosa za dugogodišnji rad u NK Sloga i razvoj sporta na području općine te Veljko Mikić za dugogodišnji rad i razvoj lovstva te Lovačke udruge Šljuka Zdenci.               
V.Grgurić

Najčitanije iz rubrike