Regija
PU VUKOVARSKO-SRIJEMSKA OBILJEŽILA DAN POLICIJE

Na blagdan sv. Mihovila spomen na žrtve '91. i pohvale uspješnim policajcima
Objavljeno 27. rujna, 2021.

VINKOVCI

 

Policijska uprava vukovarsko-srijemska prigodnim je programom obilježila danas (27. rujna) Dan policije i svog zaštitnika sv. Mihovila.
- Policijski posao je izuzetno zahtjevan i odgovoran, iziskuje policajke i policajce s visokom razinom znanja, snalaženja i reagiranja u svim situacijama, često onima kada o brzini odlučivanja ovisi nečiji život. Stoga poštujemo i cijenimo one koji taj posao obavljaju savjesno, stručno i profesionalno, jer za nas nema isprika i nemogućnosti - uvijek smo tu, to je naš posao, to radimo i to se od nas očekuje. Aktualna pandemija koronavirusa, porast kriminaliteta i novonastali oblici kriminaliteta, motiv su nam da se u borbu s tim upustimo bez kompromisa i mi ćemo to učiniti – priopćili su tom prigodom.
Obilježavanje je počelo tradicionalnim polaganjem vijenca i paljenjem svijeće podno spomen obilježja poginulim i nestalim policijskim službenicima u Domovinskom ratu, ispred zgrade PU u Vinkovcima, te zajedničkom molitvom koju je predvodio policijski kapelan Ivan Begović.

Potom je načelnik PU Fabijan Kapular uručio prigodne pohvalnice 15-orici policijskih službenika “za iskazanu visoku profesionalnost kojom se osobito pridonosi općem stanju sigurnosti”, a troje državnih službenika pohvaljeno je za postignute iznadprosječne rezultate rada. Zahvalnice za uspješnu suradnju, pomoć i potporu u radu vukovarsko-srijemske policije je načelnik Kapular dodijelio Stjepanu Draganiću, voditelju Službe civilne zaštite Vukovar i Veljku Gluhakoviću iz Odjela za korporativnu sigurnost Hrvatske pošte Vinkovci.

Sveta misa za sve poginule, nestale i preminule djelatnike PU u Vinkovcima bit će 29. rujna u policijskoj sportskoj dvorani.

- Svim djelatnicama i djelatnicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske čestitamo Dan policije i našeg zaštitnika sv. Mihovila - zaključili su iz PU.

 

S.Butigan

Možda ste propustili...

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike