Novosti
HRVATSKI SUVERENISTI PROTIV ULASKA U EUROZONU

Prikupljanje potpisa za referendum od 24. listopada
Objavljeno 28. rujna, 2021.
Hrvatski suverenisti 24. listopada počinju s dvotjednim prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma o ulasku u eurozonu.

"Ulazak Hrvatske u eurozonu prebitno je pitanje o kojemu može odlučivati isključivo hrvatski narod na referendumu", poručio je saborski zastupnik suverenista Marijan Pavliček na konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatske narodne banke. Suverenisti su prije dva mjeseca krenuli s inicijativom "Zaštitimo hrvatsku kunu", kojoj su se priključili Hrvatska stranka prava, Neovisni za Hrvatsku, Generacija obnove i istaknuti pojedinci, rekao je Pavliček uvjeren da će inicijativa dobiti još širu potporu.

Predsjednik organizacijskog odbora Referendumske inicijative, saborski zastupnik Marko Milanović Litre, rekao je da će referendumsko pitanje glasiti: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: "Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu." H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJI POD ISTRAGOM

Kupili djevojčicu, prisilili je na brak i zlostavljali

2

PROBLEMI ZA LJEVICU I U SLAVONIJI

SDP ostao bez 300 članova u Osječko-baranjskoj županiji?

3

U HRVATSKOJ 4571 NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM, 26 OSOBA UMRLO

Osječko-baranjska županija: Umrla jedna osoba, 242 nova slučaja zaraze