Mozaik
ZAVRŠENO SNIMANJE DUGOMETRAŽNOG IGRANOG FILMA REDATELJICE VLATKE VORKAPIĆ

"Sveta obitelj" priča
je o slavonskom selu
Objavljeno 24. rujna, 2021.
Završeno je snimanje dugometražnog igranog filma "Sveta obitelj" koscenaristice i redateljice Vlatke Vorkapić, koji se protekla dva mjeseca snimao u Slavoniji, u desetak općina Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije. "Sveta obitelj" govori o slavonskom selu koje još nisu dotakle promjene šezdesetih godina prošloga stoljeća. Bogati gazda među nadničarima koji traže posao zamijeti mladu nadničarku i angažira je za berbu suncokreta. Gazda Markova iznenadna ponuda da se uda za sina mu Ivu, učinit će se nadničarki Janji kao ostvarenje svih njezinih snova. Uskoro počinju pripreme za veliku slavonsku svadbu...

U glavnim ulogama su Ivan Čuić, Luna Pilić, Nikola Đuričko, Anita Matić Delić te Judita Franković, Aleksandar Cvjetković Kajo, Aljoša Čepl, Lidija Penić-Grgaš, Sandra Lončarić, Darko Milas. Scenaristica filma, uz redateljicu Vlatku Vorkapić, je Slavica Šnur, direktor fotografije je Filip Tot, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Tatjana Tomšić. Film je nastao u koprodukciji Interfilma iz Zagreba i Zillion filma iz Beograda, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Vlatka Vorkapić scenaristica je i redateljica niza nagrađivanih dokumentarnih i igranih TV-serija. Režirala je više od trideset dokumentarnih filmova, dva kratkometražna igrana filma ("Vozačka dozvola" i "Rastreseno gledanje kroz prozor"), nekoliko nagrađivanih kazališnih predstava te dugometražni film "Sonja i bik". Na Pulskom filmskom festivalu 2012. nagrađena je Zlatnom arenom za scenarij za film "Sonja i bik". T.K.
Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike