Osijek
KULTURA U KVARTU

Uživanje u filmovima
u vlastitu susjedstvu
Objavljeno 22. rujna, 2021.
”Usred lockdowna upogonili smo Kulturu na kotačima i kad već vi niste mogli doći do nje - kultura je došla izravno do vas. Kulturu smo zatim izveli u Park jer nema ljepšega nego kulturno se uzdizati dok istovremeno sjediš dobro uzemljen na dekici, u travici. Kulturni centar Osijek, u suradnji s Filmskom RUNDOM, ovaj put kulturu dovozi u vaš kvart! Poput pravih majstora za kulturne intervencije, mi sa sobom donosimo sve što treba. Zelene površine vašeg naselja na jedno popodne pretvaramo u kvartovsko kino na otvorenom i dajemo im novo, filmsko ruho”, poručili su iz Kulturnog centra Osijek najavljujući Kulturu u kvartu - Kulturne intervencije.



I doista, u tri dana (21., 23. i 24. rujna) na šest se lokacija (Vijenac Ivana Meštrovića, Sjenjak, Gornjodravska obala, Žuto naselje, Vijenac Murse i Jug 2) prikazuju hrvatski kratki filmovi nastali u profesionalnoj i nezavisnoj produkciji. To su kratki filmovi koji u sebi nose čar i toplinu ljeta, hrabrost i autorsku drskost, to su razglednice koje šalju duhovite nove poglede i pozdrave iz zanimljivih mjesta i autorskih svjetova. 



U četvrtak (23. rujna) od 19.30 na redu je Vijenac Murse (na travnjaku između zgrada), a od 20.30 Jug 2 (školsko dvorište). U petak će u filmovima uživati prvo na Gornjodravskoj obali te potom u Žutom naselju

I. Rab Guljaš
Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike