Mozaik
OSIJEK DOMAĆIN PRVENSTVA U 10 SPORTSKIH PLESOVA

Plesači užarili Jug najljepšim dvoranskim sportom na svijetu
Objavljeno 21. rujna, 2021.
U Osijek su stigle najbolje plesačice i plesači, državno je prvenstvo bilo izlučno za odlazak na inozemna natjecanja

Galeriju fotografija članova udruge "Istok u objektivu" pogledajte OVDJE.

 

Uistinu je šteta što je zbog epidemiološkog protokola državno prvenstvo u deset sportskih plesova u sportskoj dvorani Jug u Osijeku ostalo bez gledatelja. Plesna energija koju su plesačice i plesači ostavili na plesnom podiju bila je golema. Odjeveni u prelijepe kostime, plesači su još jednom dokazali zašto je sportski ples najljepši dvoranski sport na svijetu.

 


Organizacije najzahtjevnijeg nacionalnog natjecanja, Prvenstva RH u kombinaciji deset sportskih plesova, prihvatili su se članovi Športske plesne udruge Feniks. Nakon tri odgađanja, uvjetovana pandemijom, plesači su konačno došli na svoje, da na plesnom podiju pokažu ono za što su mjesecima mukotrpno trenirali. A u Osijek su stigle uistinu najbolje plesačice i plesači, jer je državno prventsvo bilo izlučno za odlazak na inozemna natjecanja. Nizali su se tako u nedjelju standardni plesovi - bečki i engleski valcer, tango, slow-fox i quick-step, a nakon toga i lepršavi latinskoamerički plesovi - cha-cha, rumba, samba, passo i jive. Evidentno je da se plesna kvaliteta u sportskom plesu diže u mlađim kategorijama, a kako je i plesnih parova sve više, budućnost sportskog plesa u Hrvatskoj nije upitna. Svjedoče tomu i odlični rezultati naših plesnih parova u inozemstvu. Hrvatski športski plesni savez ulaže puno energije i u edukaciju trenera, kako bi se i time produciralo sve više sportskih plesača.

 

 

Osim natjecatelja u Osijek je stigla i respektabilna sudačka ekipa, u kojoj i dva pobjednika televizijskog showa "Ples sa zvijezdama". Riječ je o Nicolasu Quesnoitu i Robertu Schubertu, inače osječkom zetu, koji je suprugu Marinu upoznao prije nekoliko godina u istoj dvorani, na turniru koji je također organizirao ŠPU Feniks. Zanimljivo je kako je natjecanje cijelo vrijeme pratio i koreograf Dinko Bogdanić, sudac iz "Plesa sa zvijezdama", a koji trenutno boravi u Osijeku, gdje u Hrvatskom narodnom kazalištu postavlja novog "Orašara".

 

 

- Nakon svih peripetija oko odgađanja prvenstva jedva smo dočekali najbolje hrvatske plesače u Osijeku. Na kraju, sve je ispalo super, veselo, razdragano, s puno gušta i zadovoljstva, truda. Bilo je i razočaranja, naravno, ipak se radi o državnom prvenstvu, ciljale su se prve tri pozicije. Plesačima koji to nisu ostvarili poručujem kako će turnira i prvenstava biti još puno, pa ima vremena za plesna poboljšanja. A uz mukotrpan rad uspjeh ne može izmaknuti - rekao je Darko Valentić, predsjednik ŠPU-a Feniks, koji je iznio najveći teret zahtjevne organizacije državnog prvenstva. Kako bi se zauvijek sačuvali ovi predivni kadrovi, Feniks se povezao sa udrugom - Istok u objektivu. U show programu, izvan konkurencije, koreografijom tanga predstavili su se Feniksov voditeljski, ali i životni par Laura del Carmen Velasco Farrera i Vanja Dušić.

Milan Bugarić

Možda ste propustili...

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike