Sport
VESLAČKO PRVENSTVO HRVATSKE

Na promenadu stiglo 11 medalja, na Jarunu je Iktus bio mnogo bolji nego lani
Objavljeno 21. rujna, 2021.

Bila je ovo još jedna uspješna godina hrvatskog veslanja, s Olimpijskih igara u Tokiju stigle su dvije medalje, zlato braće Sinković u "dvojcu bez" i bronca Damira Martina u skifu, osvojeno je pregršt medalja na velikim smotrama, a za kraj sezone naši veslači i veslačice obračunali su se međusobno na zagrebačkom jezeru Jarun, koje je ugostilo Prvenstvo Hrvatske.



Najviše pozornosti privukle su utrke u kojima su nastupali Sinkovići i Damšo, ali nama je mnogo važnije ono što su napravili članovi osječkog Iktusa. A napravili su - pomak. Lani su na državnoj smotri bili osmi, ove godine četvrti, odmah iza zagrebačkog dvojca, Trešnjevke i Mladosti, te pulske Istre.

"Iktusovci" su se kući vratili s dva naslova prvaka u seniorskoj konkurenciji, jednim kod mlađih juniora te s četiri srebrne i brončane medalje. Sjajne su bile mlađe juniorke u četvercu na pariće Nina Orešković, Donata Elez, Lana Slunjski i Iva Kardoš, koje su prve prošle ciljem. U istoj disciplini i kategoriji nastupili su i njihovi klupski kolege Petar Jukić, Ante Vrkić, Karlo Paunović i Ivor Janković i uzeli srebro, a mlađi junior Karlo Krstić okitio se broncom u samcu. Juniorka Luna Keretić je nakon samca također bila na postolju (srebro), kao i kadet Lovro Rudec (srebro). Lucija Koloda i Greta Dragišić bile su druge u kadetskom dvojcu na pariće. Bronce su u Osijek donijeli Ante Vrkić i Ivor Janković u dublu mlađih juniora te Karlo Paunović u mlađejuniorskom samcu.

Vrhunac veslačkog prvenstva Hrvatske bila je nedjelja, kada su na regatnu stazu Jaruna izišli seniori. Braća Anton i Patrik Lončarić imala su sjajnu priliku za zlato u dvojcu bez kormilara, jer Sinkovići više ne veslaju u toj disciplini, ali osječki su se blizanci žrtvovali za klub pa su umjesto dvojca veslali četverac. Onaj bez kormilara i s kormilarom. I Lončarići su zajedno s Davidom Šainom i Ivan-Antom Grgićem osvojili oba zlata u tim četvercima, onom "bez" i s kormilarom Lukom Došenom. Karlo Krstić se nakon juniorske okitio još jednom medaljom, broncom u konkurenciji lakih samaca za seniore. Tih 11 medalja bilo je dovoljno za 50.26 bodova i ukupno četvrto mjesto u državi, osam bodova više osvojila je treća Pula, a daleko ispred bili su "mladostaši" (106.56) i najbolji klub u Hrvatskoj Trešnjevka (107.54 bodova).

Na PH-u braća Sinković nisu zajedno nastupila u svojoj najjačoj disciplini (dvojcima), uskakala su klupskim kolegama u raznim posadama, sve kako bi Mladosti donijela što više bodova. I bila su pobjednici u svim posadama u kojima su nastupila osim u samcu, jer to je zlato bilo rezervirano za Damira Martina (Croatia), koji je Martina Sinkovića ostavio na drugom mjestu. I. Liović
Braća Lončarić, Šain i Grgić osvojila dva zlata u četvercima, u onom bez kormilara i s kormilarom

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike