Osijek
NOVI UNIKOMOV STROJ U AKCIJI

Obnovljene pješačke staze uz Vukovarsku 33
Objavljeno 20. rujna, 2021.
Uređuju se, u skladu s iznosom koji je na raspolaganju, staze na području Gradske četvrti Tvrđa, pa su tako na red došli i nogostupi kod stambenog nebodera u Vukovarskoj 33, ali i u dijelu uvučenog naselja na tom prostoru, kod Hrvatskih cesta Osijek.

Djelatnici građevinske operative osječkog Unikoma odradili su nove staze, ali su iskoristili priliku i za dodatne radove na parkiralištu ispred kuća u tom dijelu. Prema riječima voditelja gradilišta Milana Malića, potpuna rekonstrukcija nogostupa odrađena je prema prioritetima koje je prijavila Gradska četvrt Tvrđa da je potrebno sanirati na njezinu području.

- Ostatak posla, sanacija ceste, odrađen je u sklopu redovitog održavanja jer smo uočili da je cesta loša, pa smo tražili od Odjela za promet dozvolu da popravimo ujedno i najkritičnije dijelove, jer nema smisla da ostane u lošem stanju kad već uređujemo taj dio javnih površina. Frezom smo skinuli stari, oštećeni dio asfalta s ceste, postavili smo zatim novi asfaltni sloj i podignuli slijevne rešetke za odvodnju oborinskih voda – objasnio je Milan Malić.

Taj posao odradio je Unikom novonabavljenim strojem - finišerom. No to mu nisu prvi metri ili kilometri asfalta koje je postavio. Kako doznajemo, asfaltni finišer već je nekoliko mjeseci u upotrebi, građevinari su s njim već radili na području grada. Gradska komunalna tvrtka nabavila je taj stroj kako bi mogla brže i kvalitetnije odrađivati sanaciju prometnica, jer finišer koji imaju otprije ne može odjednom asfaltirati cestu dovoljno široko jer je manjih gabarita. Do sada su, kažu radnici, popravljajući nešto što je bilo šire od staze, morali raditi u nekoliko prolaza, a sada im je posao puno jednostavniji. Ulaganje je isplativo jer Unikom održava velik broj kilometara gradskih cesta i trgova pa sada svojim strojem može i veće asfalterske zahvate odraditi samostalno. Poslova će biti još do okončanja ovogodišnje građevinske sezone.D.P.
Gradska komunalna tvrtka nabavila je novi stroj kako bi mogla brže i kvalitetnije sanirati prometnice

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike