Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA PORAŽENE NA STARTU NOVE SEZONE PRVE HRL

Vrlo dobar otpor Osječanki, ali Umag ipak odnio bodove
Objavljeno 18. rujna, 2021.
Rukometašice Osijeka minimalnim su porazom protiv Umaga otvorile novu prvoligašku sezonu. Iako oslabljene izostancima, pružile su vrlo dobar otpor prošle sezone trećeplasiranoj ekipi našeg prvenstva te su pokleknule tek u samoj završnici susreta. Odlično je krenula domaća ekipa u utakmicu, u 13. minuti vodila je 6:2 te tako najavila kako Umažankama u dvorani Zrinjevac neće biti lako. Uspjele su gošće serijom 3-0 u 21. minuti izjednačiti na 7:7, no to nije pokolebalo Osječanke. Naprotiv, s tri uzastopna pogotka Pehar ekipa Jasmina Mrkonje ponovno je stekla osjetniju prednost, a na odmor je otišla s dva pogotka viška (11:9).

No, u prvih desetak minuta nastavka uslijedio je potpuni preokret, sa četiri uzastopna pogotka, od čega dva iz kontranapada, Umag je u 39. poveo 15:12 te preuzeo kontrolu. Imale su gošće i "plus četiri" (19:15 u 45. minuti), ali su se domaće igračice uspjele vratiti. S po dva pogotka Horvat i Lacković Osijek je napravio seriju 4-0 za izjednačenje u 58. minuti (21:21), ali tada kao da je ponestalo snage. Pogodak Grbavčević, pa dosuđeni prekršaj u napadu Jeršek i sedmerac Miočinović presudili su da bodovi na kraju ipak odu prema Umagu. G.R.
Osijek*22 (11)

Umag*23 (9)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 100. Suci: Robert Magić (Varaždin) i Sandro Špiranec (Trnovec Bartolovečki).

OSIJEK: Borac (8+0), Petrović, Lacković 5 (3), Jerčinović, Beljan, Horvat 2, Josipović 2, Jeršek 4, Zagorščak, Ledenčan, Humel, Zeba 2, Pratljačić (1+1), Frančić, Pehar 7.

UMAG: Kernjus, Miočinović 4 (3), Jajčević 6 (3), Pavković 3, Borizovska 2, Blašković (6+0), Sablić, Raičković, Grbavčević 2, Vrančić 3, Kremer, Gombar, Barišić 3, Medica.

SEDMERCI: Osijek 3 (3), Umag 7 (6); ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute (Horvat 2), Umag 8 minuta (Grbavčević 2+2, Sablić 2, Barišić 2)

Možda ste propustili...

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike