Regija
DAN BRANITELJA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Obilježena 30.godišnjica oslobođenja požeške vojarne
Objavljeno 17. rujna, 2021.

POŽEGA - Na današnji dan 1991. godine požeška kasarna postala je Vojarna, a hrvatski branitelji okupili su se na 30. godišnjicu kako bi svima koji su dali živote na puru stvaranja hrvatske države odali počast. Na Trgu123. brigade položeni su vijenci uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima, a potom se uslijedilo mimohod do Vojarne 123. brigade.
U znak sjećanja i zahvalnosti vijence su položili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja, požeška saborska zastupnica Martina Vlašić Iljkić, županica Antonija Jozić, gradonačelnik Požege Željko Glavić, predstavnici svih gradova i općina Požeško-slavonske županije i izaslanstva hrvatske vojske i policije.

Sudionici svečanosti uputili su se u povorci do požeške vojarne, gdje je održana kraća svečanost. U krugu vojarne, na dane ponosa i slave te na sve sudionike tog vremena koji su dali svoj nemjerljivi doprinos, podsjetili su prigodnim riječima voditelj Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije Krešimir Pavelić i zapovjednik vojarne 123. brigade HV pukovnik Miroslav Zelenika.

”Naša je dužnosti obveza čuvati spomen na te dane ponosa i slave, prisjećati se svih onih koji su 90.tih godina prošlog stoljeća imali hrabrosti, odvažnosti, ustrajnosti staviti sebe na raspolaganje domovini. S posebnim pijetetom prisjećamo se i prisjećajmo se svih onih koji su svoje živote utkali u temelje suverene i neovisne Republike Hrvatske. Zahvala svim onim znanim i neznanim braniteljima koji su u vjeri da mogu ostvariti tisućljetni hrvatski san stali u obranu naše domovine – budimo ponosni na te dane“, rekla je županica Jozić.

Čestitke su uputili i izaslanik ministra branitelja Dinko Tandara, ravnatelj Uprave za savjetodavnu, psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć te izaslanik ministra obrane Ivan Jušić, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su članovi KUD-a Bektež. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike