Regija
OTVOREN 15. MIHOLJAČKI SAJAM

Proizvode nude 42 izlagača
Objavljeno 17. rujna, 2021.
Sajmovi su za male proizvođače i obrte dobra prilika da predstave proizvode
DONJI MIHOLJAC



Pod pokroviteljstvom Grada Donjeg Miholjca otvoren je 15. Miholjački sajam poduzetništva, obrtništva, poljoprivrede i turizma.



Na Gradskoj tržnici predstavili su se vrijedni obrtnici, OPG-ovci i udruge iz Osječko-baranjske, ali i susjedne Virovitičko-podravske županije, njih 42. Organizator sajma je Miholjački poduzetnički centar – Lokalna razvojna agencija, a suorganizatori Turistička zajednica, Udruženje obrtnika, komunalno poduzeće Doroslov i Poduzetnički inkubator Osvit.

Miholjački sajam otvorila je predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije, Ivana Bagarić. Čestitala je organizatorima na obljetnici održavanja te napomenula kako Županija potiče male i srednje poduzetnike.

- Malo i srednje poduzetništvo najvažniji su pokretač gospodarskog razvoja naše županije i stoga smo odlučili pomoći raznim mjerama. To se odnosi na beskamatnu potporu, nepovratna poticajna sredstva ulaganja za razvoj malih poduzetnika. Potičemo i poduzetništvo žena i inovatora te poduzetničke zone i potporne poduzetničke institucije, ali i ovakve manifestacije. Niz poduzetnika sudjeluje na ovakvim manifestacijama, gdje prezentiraju svoje proizvode, ali, nažalost, moraju platiti kotizacije. Županija im osigurava 50 posto sredstva ukupnog troška koji moraju platiti – rekla je Bagarić.

Za svečanosti otvorenja sajma okupljenima su se također obratili predsjednik Županijske obrtničke komore Darko Knežević, rekavši da 5300 registriranih obrtnika u Osječko-baranjskoj županiji znači da se ipak događaju pojačane gospodarske aktivnosti, i direktorica Miholjačkog poduzetničkog centra Anela Šovagović, naglasivši kako je unatoč situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa sajam pokazao veliku zainteresiranost onih koji žele pokazati svoje proizvode te da se na sajmu nude poljoprivredno-prehrambeni i tradicijski proizvodi.

Govorio je i gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, istaknuvši kako je odaziv izlagača na sajam koji se održava u neobičnim okolnostima dokaz da su obrtnici i OPG-ovci vrlo fleksibilni te da su stup gospodarstva. "Sinergijom mjera države, Županije i Grada može se pomoći malim proizvođačima da opstanu na tržištu", istaknuo je Aladić.

Na štandovima se moglo naći od "igle do lokomotive", odnosno od unikatnog nakita, domaćih proizvoda od aronije, lavande, meda, preko kozjeg sira, češnjaka, do različitih suvenira. Među izlagačima je bio i Miroslav Jurlina iz Đurđenovca, vlasnik OPG-a. Nudio je domaće i prirodne proizvode od lavande.

- Prvi put sam na Miholjačkom sajmu i ovakve manifestacije dobra su prilika da mali gospodarstvenici predstave svoje proizvode. Sajmova treba biti više jer su oni jako važni za male proizvođače, male obrtnike, male poduzetnike i OPG-ove u predstavljanju i nalaženju novih tržišnih prostora kako bi mogli prodati ono što su proizveli - rekao je Jurlina.


Snježana Fridl
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike