Regija
IZVRSNO MJESTO ZA FOTOGRAFIRANJE I PROMIDŽBU VINKOVACA

Pokraj divovske stolice odmorište je za cikloturiste
Objavljeno 17. rujna, 2021.
VINKOVCI



Vukovarsko-srijemskoj županiji dodijeljena su sredstva za aktivnosti u sklopu Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021., u ukupnoj vrijednosti od 267.000 kuna, a od toga je Ministarstvo turizma i sporta sudjelovalo s 240.000 nepovratnih kuna. Jedna od aktivnosti projekta nova su odmorišta za cikloturiste, na lokacijama u Vinkovcima i Andrijaševcima.

Odmorište je na početku Šetališta Dionizija Švagelja uz Boust, nedaleko od spomenika Josipu Kozarcu i divovske drvene stolice za odmaranje s natpisom najstarijeg europskog naselja, do koje se, ako želite sjesti, morate popeti preko nekoliko drvenih stepenica, ali zato ima mjesta za cijelo omanje društvo. Tu su stalak za bicikle i mala servisna postaja s pumpom i alatom na kojoj tijekom odmora biciklisti mogu napumpati gumu, u slučaju potrebe promijeniti je, ili napraviti brzi servis. To je izvrsno mjesto za fotografiranje i odašiljanje promotivne razglednice Vinkovaca u svijet preko društvenih mreža, u što su se uvjerili i župan Damir Dekanić i v.d. pročelnice županijskog Odjela za gospodarstvo i održivi razvoj Marija Budimir.

- Iznimno je lijepo kada ruta ide prirodnim okruženjem tako da se možemo na vrijeme priključiti europskom trendu koji bilježi rast cikloturizma najviše od svih grana turizma - kazao je župan Dekanić. M.F.


Miroslav Flego
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike