Sport
KUP RIJEŠEN, SLIJEDI PRVENSTVO

Osijeku najvažnije da je zaustavio pad i vratio se pobjedama
Objavljeno 17. rujna, 2021.
Uoči Gorice Bjelica traži lijek za probleme s realizacijom, ali i zamjene za požutjele Škorića i Nejašmića

Nogometaši Osijeka bez većeg napora riješili su pitanje plasmana u osminu finala SuperSport Hrvatskog kupa (3:0). Gostovali su u Beletincu kod Bednje, kojoj su ranim pogotkom ubili entuzijazam, a nakon pola sata već su imali dva gola prednosti pa su ostatak susreta mogli odraditi rutinski.



Takvi susreti mogu biti sklizak teren ako se u njih ne uđe ozbiljno i angažirano. Bijelo-plavi si taj luksuz nisu dopustili, pa su već do odmora mrežu domaćina mogli napuniti do vrha. Međutim, realizacija opet nije bila na viskoj razini, jer zapucala je osječka momčad bar desetak čistih prilika u tih prvih 45 minuta.

Pero nakon godinu dana


U Beletincu se to na kraju nije pretvorilo u problem, međutim, u nedjelju, kada u Gradski vrt stiže Gorica, trebat će pokazati više mirnoće i odlučnosti u završnici akcija, jer teško je očekivati kako će Osječani stvoriti toliki broj prilika da bi se mogao njima razbacivati.

- Oni su se zgusnuto branili, a teren je prilično uzak, tako da nije bilo baš puno prostora. Doduše, bilo je i puno naših loših odluka, ali dvama pogodcima u prvih pola sata omogućili smo si mirnu utakmicu. Istina, puno toga smo promašili. Očito nam još uvijek nedostaje samopouzdanja, pa se ne usuđujemo napraviti neke stvari koje inače dečki naprave bez ikakvih problema. U Zagrebu smo zaustavili pad, sada smo se vratili pobjedama, pa vjerujem kako će u nedjelju s Goricom biti još bolje - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Jedno ugodno poslijepodne pokvarile su neke stvari. Ozljeda Laszla Kleinheislera, koji je "pao kao žrtva" Leonadrda Žutog, koji je cijelu utakmicu mlatio Osječane bez adekvatne kazne, isključenje vratara Marka Malenice u posljednjim trenutcima susreta, zbog čega je među vratnice morao stati Ramon Mierez i, najviše od svega, problemi s realizacijom. No vratimo se mi dobrim stvarima. Bio je to poseban dan za sva tri Osijekova strijelca. Jevhen Čeberko i Mirlind Daku zabili su prvijence u bijelo-plavom dresu, a Petar Bočkaj postigao je pogodak iz slobodnog udarca nakon točno godinu dana! Naime, top u nogama koji ima "Pero Bombardero", kada su slobodnjaci u pitanju, mirovao je još od sredine rujna prošle godine, kada je zabio Rijeci u Gradskom vrtu na trenerskom debiju Nenada Bjelice. Valjda će sada opet početi njegova serija pogodaka iz slobodnih udaraca, na što nas je naviknuo otkako je prije četiri godine stigao u osječku svlačionicu.

Bez Škorića i Nejašmića


Za susret s Goricom Nenad Bjelica će momčad morati slagati bez kapetana Mileta Škorića i Darka Nejašmića, koji su protiv Lokomotive dobili treću akumiliranu javnu opomenu pa ih čeka prisilni predah. Stoga je susret s Bednjom na neki način trebao odgovoriti i na pitanje tko će ih zamijeniti.

- Nećemo sada imati na raspolaganju Škorića i Nejašmića, vidjet ćemo koga ćemo staviti umjesto njih. Neki su se igrači i ovdje nametnuli dobrom igrom i, sve u svemu, mogu biti zadovoljan - kaže Bjelica.

Za očekivati je kako će na Nejašmićevu poziciju uskočiti Žaper, a Škorića će zamijeniti Bralić ili Čeberko. Ukrajinac je bio vrlo dobar protiv Bednje jer, uz to što je bio strijelac, posalo je nekoliko vrlo upotrebljivih lopti prema napadačima, a u obrani je bio vrlo siguran. Stoga bi mu taj nastup lako mogao biti ulaznica za susret s Goricom.

Dobra je vijest što je Osijek bez stresa riješio Bednju jer sada je krajnje vrijeme da se prekine prvenstveni post. Gorica je uvijek neugodna u Gradskom vrtu, ali bijelo-plavima se rezultatski manevarski prostor prilično suzio.


Dalibor Keler
LASZLO UPITAN, VRAĆA SE FIOLIĆ
Nastup Laszla Kleinhesilera protiv Gorice pod upitnikom je jer je protiv Bednje dobio jak udarac u mišić. No zato se u konkurenciju za momčad vraća Ivan Fiolić, koji je u Beletincu odradio jednu utakmicu kazne zbog isključenja protiv Lokomotive (dva žuta kartona). Naravno, Bjelici na raspolaganju neće biti ni Marko Malenica, zbog isključenja, a s obzirom na to da je Antonijo Ježina ozlijeđen, na klupi za pričuve sjedit će netko od mladih vratara.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike