Osijek
USKORO RJEŠENJE ZA ŽUPANIJSKU 11

Pavić: Na javni se poziv nismo javili
Objavljeno 17. rujna, 2021.

Vezani članci

ZAMALO TRAGEDIJA ISPRED ŽUPANIJSKE 11

Komad pročelja pao u dječja kolica s bebom

Dva dana nakon što je za dlaku izbjegnuta tragedija zbog pada komada pročelja sa zgrade u Županijskoj 11, Grad Osijek i predstavnica suvlasnika Danijela Pavić kontaktirali su u više navrata i, čini se, nadomak su rješenju problema oronuloga pročelja. Na samome početku valja raščistiti izjave tamošnjih suvlasnika nekim medijima koji su naveli da je Grad trebao sudjelovati u sanaciji pročelja, no u posljednji trenutak odustao. Naime, suvlasnici zgrade u Županijskoj 11 nisu se nikada javili na javni poziv Grada Osijeka za sufinanciranje pročelja, a što su nam za Glas Slavonije potvrdile obje strane.

- Nisam nikada rekla da je Grad odustao, niti je to točno. Dokumentacija je prikupljena još prije deset godina i napravljen projekt za obnovu pročelja, no trošak je bio između 1,3 i 1,5 milijuna kuna. To je sve zajedno palo u vodu jer je bila ondje i dodatna klauzula iznosa za nepredviđene troškove, što nam je bilo neprihvatljivo i na tome je i ostalo, a bivši je predstavnik suvlasnika u međuvremenu preminuo - izjavila je Pavić. Naglasila je da od utorka, otkako je došlo do pada, srećom manjeg, komada pročelja, ona kao predstavnica, tvrtka Upravitelj d.o.o. kao upravitelj zgrade te Grad Osijek intenzivno rade na slučaju te da su nadomak rješenju.

I voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Osijeka Ivica Šiškić potvrdio nam je da su komunalni redari već u dva navrata izišli na teren, ali i da je održan sastanak s predstavnicom suvlasnika te tvrtkom koja upravlja zgradom. Doznajemo i kako je potom održan i sastanak s mjerodavnim odjelima Grada Osijeka te će se problem koji se u Županijskoj 11 mogao pojaviti u bilo koje vrijeme, ubrzo riješiti na zadovoljstvo svih sudionika.

Podsjetimo i to da je, srećom, sa zgrade pao manji komad pročelja i unatoč tome što je završio u dječjim kolicima, dijete nije ozlijeđeno, što nam je neki dan potvrdila njegova majka Marina Vejić. M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike