Crna kronika
PRIJETIO DA ĆE DIĆI POLICAJCE U ZRAK

Svladan muškarac koji je divljao po Krapinskom naselju i bacao namještaj na policiju
Objavljeno 16. rujna, 2021.

U Krapinskom naselju u Osijeku 41-godišnji muškarac u četvrtak je poslijepodne razbijao vozila, prijetio policajcima i bacao stvari kroz prozor stana. U 18.07, nakon što ga je policijski pregovarač uspio smiriti, svladan je i odvezen u KBC Osijek.

Sve je počelo oko 15.30, kada je 41-godišnjak izišao iz zgrade i čekićem počeo udarati po BMW-u. Kada je stigla policija, pobjegao je u zgradu i zatvorio se u stan. Sav namještaj koji je mogao nagurao je na vrata, pa policajci nisu mogli ući. U jednom je trentuku kroz prozor na prvom katu bacio ormarić na policijski auto, a onda je redom kroz prozor bacao sve što mu se našlo pod rukom.

Oko 17.45 muškarac je, gol do pojasa, izišao kroz prozor i preko klima-uređaja spustio se na nadstrešnicu iznad ulaznih vrata zgrade, gdje je cijelo vrijeme neartikulirano vikao. Policajci su prislonili ljestve uz nadstrešnicu da može sići, no odbijao je. Nakon kratkog vremena se smirio i razgovarao s njima. Policajci su mu dodali cigaretu, a nakon toga se naslonio na zgradu i pričao s njima. Dok su ga policajci s tla zapričavali, nije primijetio policajca koji mu je uspio doći s leđa, otvoriti prozor i uhvatiti ga. Iako se 41-godišnjak opirao i vikao, policajci koji su bili na tlu odmah su se popeli ljestvama na nadstrešnicu na kojoj je stajao i pomogli kolegi da ga svlada i stavi mu lisičine. Nakon izlaska iz zgrade, u pratnji policijskih specijalaca, liječnička ekipa stavila ga je u vozilo Hitne pomoći. Cijelo je to vrijeme vikao: "Pustite me!"

Ulica je bila puna krhotina od stvari koje je pobacao kroz prozor. Prije nekoliko godina u istoj je zgradi došlo do napada nožem u kojem je 41-godišnjak bio izboden. Nakon liječenja vratio se kući. Ne znaju se razlozi zašto je "podivljao" u četvrtak.

Dojava o razbijanju vozila u Krapinskom naselju 4a policiji je došla u 15.32.

- Kolege iz I. policijske postaje došli su do stana i pokušali uspostaviti kontakt, no on je to odbijao. Kako nisu mogli ući u stan, temeljni policajci pozvali su tim specijalne jedinice s pregovaračem koji je uvježban za takve događaje. Nakon 18 sati je svladan. Vidjet ćemo koliko je vozila, uključujući i policijsko, oštećeno. Ni jedan policajac nije ozlijeđen - doznajemo od Darija Premeca zamjenika načelnika PU osječko-baranjske. M.Bugarić/S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike