Ekonomija
POTPISAN KUPOPRODAJNI UGOVOR

Stanić Beverages vlasnik 98,25 % dionica Maraske
Objavljeno 17. rujna, 2021.
Stanić Beverages, tvrtka u vlasništvu Stanić Grupe, potpisala je sa Saponijom i Koestlinom, članicama Mepas grupe, kupoprodajni ugovor o kupnji zadarske Maraske.

Stanić Beverages postat će novi vlasnik 98,25 % dionica Maraske, 45,3 % dionica kupuje od Koestlian, a 52,90 % od Saponije. Također, objavit će se i obvezujuća javna ponuda za otkup svih 100 % dionica nakon završetka transakcije sa Saponijom i Koestlinom. Nakon odobrenja Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) Stanić Beverages postat će novi većinski vlasnik Maraske d.d., priopćeno je u četvrtak. "Stanić Beverages širi svoje proizvodne kapacitete i ulazi u novi segment jakih alkoholnih pića, u kojem vidi priliku za rast i razvoj", ističe se u priopćenju.

Maraska proizvodi bezalkoholna pića i jaka alkoholna pića, a među njima su najpoznatiji sokovi Amarena i likeri Maraschino, Pelinkovac, Orahovac, Travarica, Šljivovica te drugi biljni i voćni likeri.

"Proces preuzimanja Maraske d.d. počeo je 2020. godine, no zbog pandemije bolesti COVID-19 bio je usporen. Drago nam je što smo upravo pri završetku kupnje dionica Maraske d. d., i što ćemo potkraj 2021. godine postati novi vlasnici jedne od najstarijih kompanija u Hrvatskoj. Maraska Zadar ima bogatu povijest, ali, što je još važnije, svijetlu budućnost. Vjerujemo da će sinergija Stanić Beveragesa i Maraske d. d. rezultirati vrhunskim proizvodima u svim kategorijama, koji će kreirati nove trendove na tržištu. Cilj nam je odgovoriti na zahtjevne želje i potrebe domaćih i inozemnih potrošača te u sinergiji moći ponuditi bolje uvjete prema tržištu i povoljnije proizvode potrošačima", izjavio je Svjetlan Stanić, vlasnik i predsjednik Uprave Stanić Grupe. D.Pav.
Možda ste propustili...

ISPLATILI POLJOPRIVREDNIKE

Za štete od suše 12,6 mil. kuna

PRESTIŽNE GLOBALNE NAGRADE

Otvorene prijave za poduzetnika 2021.