Sport
NOVI KIKS CIBALIJE

Karačićevi veseli s Vinkovačkih jeseni
Objavljeno 16. rujna, 2021.
Novi šok za Cibaliju! Ovaj je bio i najveći od početka prvenstva nove sezone Druge HNL. Vinkovčani su, naime, doživjeli poraz na domaćem terenu, a jedini pogodak koji im je presudio postignut je u sudačkoj nadoknadi. Bio je to susret 5. drugoligaškog kola u kojem su nogometaši Cibalije ugostili Sesvete, već četvrta domaća utakmica Vinkovčana ove sezone, a učinak je mnogo manji od planiranoga. Nakon remija s Opatijom i Varaždinom, uslijedila je pobjeda nad Rudešom. U subotu su na prvom gostovanju poraženi od Jaruna, da bi u srijedu popodne izgubili na domaćem terenu od Sesveta. Gostujuću momčad s klupe vodi bivši trener Cibalije Branko Karačić, a u sesvetskom sastavu niz je igrača koji su nekoć nosili dres kluba s Bosuta (Baltić, Rubić, Crnov).

Gosti su u veselom raspoloženju otišli s Vinkovačkih jeseni, a takav veseli ambijent ne vlada u redovima Cibalije koja je, sada je evidentno, u velikoj rezultatskoj krizi, a jedina dobra vijest s jučerašnje utakmice je što je cijeli susret odigrao Neven Laštro, kojemu je u subotu pozlilo uoči početka susreta u Zagrebu, pa je morao i u bolnicu.

Najveću priliku domaći su propustili u 49. minuti. Iskusni Matej Jelić tada nije iskoristio kazneni udarac. Tražili su do kraja susreta Vinkovčani pogodak, a na kraju je lopta u samoj završnici završila u mreži mladog Roka Runje. Igrala se već četvrta minuta sudačke nadoknade kada je Kolumbijac u redovima Sesveta Italo Montano Cortes pogodio mrežu i tako šokirao gledatelje koji su se okupili na vinkovačkom stadionu. Cibalia već u subotu gostuje u Dugopolju, a potom, usred tjedna, slijedi i Kup susret s BSK-om u Bijelom Brdu. K.L.
CIBALIA *0

SESVETE *1 (0)

VINKOVCI - Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 300. Sudac: Antonio Škobić (Osijek). Strijelac: 0:1 Cortes (90+4) Žuti kartoni: Mešanović, Jazvić, Išasegi, Mešanović, Bubnjar i Oršolić (Cibalia), Muić i Cortes (Sesvete). Crvenih kartona nije bilo.

CIBALIA: Runje, Laštro, Filipović (od 79. Knežević), Tomašević (od 90. Oršolić), Išasegi, Pušić, Pavlak (od 58. Diyoke), Mešanović, Bajić (od 58. Bajić), Jazvić i Jelić (od 58. Perić-Komšić).

SESVETE: Krkalić, Oreč, Baltić, Gafaiti (od 74. Brigić), Rubić, Mijatović (od 58. Sunagić), Vujanić, Muić, Mihaljević (od 80. Mijić), Crnov i Cortes.

Najčitanije iz rubrike