Sport
OSIJEK II NA ISPITU KOD DUBRAVE

Odigrati hrabro i ostati
na sadašnjem dobrom putu
Objavljeno 15. rujna, 2021.

Momčad Osijeka II otvorila je rezultatski drugoligašku sezonu bolje negoli se to očekivalo. Nakon četiri kola Osječani su drugoplasirani s po dvije pobjede i dva remija.



Međutim, to nije primarni cilj trenera Tomislava Radotića i njegovih suradnika. Naravno, uvijek je dobro kada su rezultati pozitivni, no u toj momčadi Osijekova primarna želja je razvoj igrača. Zapravo, najteže je spojiti razvoj, a u isto vrijeme imati i rezultate koji neće momčad bacati u depresiju. Zasad Radotiću to uspijeva, iako nakon pobjede protiv Solina nije bio zadovoljan nekim segmentima igre.

- Nismo bili dobri u kontroli lopte. Nedostajalo nam je mirnoće, i to trebamo popraviti. Momčad je u toj utakmici pokazala karakter, jer je bila stresna, s obzirom na to da smo imali 2:0, a Solin se uspio vratiti, no na koncu smo pronašli način kako doći do pobjede. To me svakako veseli, jer pokazuje mentalnu snagu momčadi. Želimo se nastaviti razvijati, a to uključuje bolju igru kada imamo loptu u svom posjedu. Vjerujem kako ćemo već u sljedećim susretima na tom planu pokazati više - rekao je Tomislav Radotić, trener Osijeka II.

Sljedeći izazivač za njega i momčad je Dubrava Tim kabel. Današnje gostovanje u Zagrebu bit će zanimljivo, jer Dubrava je jedna od momčadi koja još nije zabilježila pobjedu u prvenstvu, a način na koji igra mogao bi odgovarati Osječanima. Riječ je o suparniku koji se postavlja ofenzivno.

- Dubrava je napadački orijentirana momčad, pa ćemo morati pripaziti na taj dio. Međutim, daleko od toga da ćemo se tamo otići braniti. U razvoj igrača koji nam je cilj ne uklapa se dekadentan pristup. Želimo igrati i to ćemo svakako pokušati protiv Dubrave. Mi smo u poziciji u kojoj ne trebamo loviti isključivo rezultat, pa zbog toga možemo mirnije pristupati utakmicama. Jasno, agnažman i želja trebaju uvijek biti na visokoj razini. Sve što želim je hrabar nastup u tom susretu - kaže Radotić.

Ovaj put imat će kompletniji igrački kadar, jer je Ivan Cvijanović, koji je važan kotačić momčadi, s obzirom na to da je jedini pravi lijevi bek, odradio jednu utakmicu suspenzije zbog crvenog kartona, a jedini upitnik nadvija se iznad nastupa kapetana Mire Bakule koji je protiv Solina zbog ozljede ranije napustio teren. Ostali su zdravi, a s obzirom na niz pozitivnih rezultata Radotić i nema potrebu bilo što mijenjati. Postigao je standardnost, a to je uvijek važno, iako će sigurno razmišljati o raspoređivanju snaga, s obzirom na to da tu njegovu mladu momčad očekuju tri susreta u tjedan dana.

Vjerojatni sastav: Kolić, Alexander, Barišić, Bakula, Cvijanović, Hanuljak, Stranput, Kuprešak, Pudić, Omerović, Branšteter.

Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

BICIKLISTIČKA UTRKA U BARANJI

Utrka na Banovu Brdu teška i zanimljiva

Najčitanije iz rubrike