Regija
UGOVOR POTPISALI MINISTRICA TRAMIŠAK I GRADONAČELNIK RISTER

Ministarstvo fondova EU-a
dalo 6,3 milijuna kuna za
najveći projekt Orahovice
Objavljeno 13. rujna, 2021.
ORAHOVICA



Na izletištu Jezero potpisan je ugovor između Grada Orahovice i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o sufinanciranju provedbe EU projekata (sufinanciranje vlastitog udjela u EU projektima). Ugovor su potpisali ministrica Nataša Tramišak i gradonačelnik Orahovice Saša Rister. Ukupan je iznos nepovratnih sredstava 6,3 milijuna kuna, a ugovor se odnosi na provedbu projekta Uređenje turističko-rekreacijskog kompleksa Jezero - Hercegovac - Ružica grad, ukupno vrijednog više od 81 milijuna kuna. Projektom će kompleks dobiti odmaralište i bungalove s ukupno 80 ležajeva, sportske terene s demontažnim pokrovom da se sportska podloga zaštiti u vrijeme Ferragosta, dječje igralište s minitribinama te sportsku rasvjetu.

– Na jezeru vidimo veliku perspektivu razvoja turizma i privlačenje velikog broja turista. Upravo zato i pomažemo u ostvarivanju velikih projekata ulaganja u kompleks Jezero - Hercegovac - Ružica grad i vjerujem kako će ova sredstva financiranja iz državnog proračuna pomoći u sufinanciranju velikog i vrijednog projekta. Kako znamo, cijeli projekt financiran je sredstvima Europske unije, a, evo, ovo dodatno financiranje iz državnog proračuna vjerujem da će Gradu Orahovici olakšati realizaciju ovoga projekta kako bi u sljedeće dvije godine sve aktivnosti bile uspješno implementirane – rekla je ministrica Tramišak.

Gradonačelnik Saša Rister dodatno je objasnio na što se odnosi ugovor.

– Svaka kuna dobro će nam doći u realizaciji ovoga velikoga i zahtjevnoga projekta, najvećeg u povijesti Orahovice. Ovdje je riječ o ugovoru za sredstva koja ćemo utrošiti za onaj dio koji jedinica lokalne samouprave mora sama uložiti u projekt. Dakle, EU sredstvima iz projekta Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Vlade RH dobili smo 69 milijuna kuna nepovratnih sredstava, a ostatak od 12 milijuna kuna moramo pokriti sami. Grad Orahovica prijavio se na natječaj, prošao i, evo, ovim ugovorom dobili smo pola tih sredstava koja moramo uložiti, a drugu polovinu pokrit će Grad i projektni partneri. Ovim putem zahvaljujem Ministarstvu i ministrici na ogromnoj pomoći koja nam daje velik vjetar u leđa kako bismo uspješno zaključili ovaj projekt. Ako sve bude prema planu, prvi radovi na ovom velikom projektu počet će sredinom listopada - zaključio je gradonačelnik Rister. V. Grgurić
Radovi na kompleksu Jezero - Hercegovac - Ružica grad trebali bi početi sredinom listopada

Možda ste propustili...

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana