Sport
PODJELA BODOVA U KRANJČEVIĆEVOJ

Topčagić s igračem manje Osijeku spasio bod u sudačkoj nadoknadi
Objavljeno 12. rujna, 2021.
Gosti su bili bolja momčad i u posljednjim su se sekundama susreta spasili od poraza

Nogometaši Osijeka nisu se uspjeli u Kranjčevićevoj vratiti na pobjedničku stazu. Bijelo-plavi su tijekom cijelog susreta bili bolja momčad, ali su na kraju morali spašavati jedan bod s igračem manje na terenu.



Lokomotiva je povela iz prvog udarca prema Ivušiću 20-ak minuta prije kraja susreta, a nešto kasnije isključen je Fiolić zbog drugog žutog kartona, pa se Osijek našao u izgubljenoj poziciji, ali je svejedno pronašao načina kako bi izbjegao poraz. Mihret Topčagić ušao je s klupe i u sudačkoj nadoknadi pogodio za izjednačenje. Generalno, Osijek je izgledao bolje nego prije stanke, ali i dalje ga muči napadačka igra u kojoj je nedovoljno konkretan. To je bio glavni razlog zbog kojeg nije slavio u Kranjčevićevoj.


Žestoko u loži



Osijek je u prvih 45 minuta imao apsolutnu kontrolu utakmice, ali dominaciju nije uspio oploditi pogotkom. Koliko su bijelo-plavi bili bolji dokazuje i podatak koji govori kako Lokomotiva u prvom dijelu susreta doslovce nijedanput nije zapucala prema vratima Ivušića. Trener Osječana Nenad Bjelica najavio je promjene u momčadi, a promijenio je i sustav. Vratio se na svoju originalnu postavku s četvoricom u posljednjoj liniji, a to je donijelo stabilnost i kompaktnost momčadi koja je nedostajala u posljednje dvije utakmice. Jedino što je Osijeku nedostajalo u tom prvom dijelu susreta bio je pogodak koji se trebao, a da ne kažemo morao dogoditi. Prilika nije bilo puno, ali je u završnici poluvremena Osijek počeo ozbiljno "kucati na vrata" Nevistića koji je debitirao na vratima Lokomotive i svoju momčad sačuvao odlaska u rezultatski zaostatak. Osijek je napao visoko, a dugo mu je trebalo kako bi došao u prvu pravu priliku. U prvih pola sata jednom je pokušao Bohar udarcem s 20 metara koji je otišao visoko preko vrata.

Utakmica se počela zaoštravati oko 35. minute kada je prvo zaiskrilo u VIP loži nakon jednog čvrstog ulaska Miereza u Pivarića. Sportski direktor Lokomotive Božidar Šikić neprimjerenim je rječnikom komentirao taj start, što se baš nije svidjelo osječkoj delegaciji, pa je došlo do oštrog verbalnog okršaja. Igrači na terenu kao da su to čuli, pa je postalo oštrije i na travnjaku, a sudac Mario Zebec brzo je smirio situaciju s dva žuta kartona koja je pokazao Mierezu i Fioliću. Onda se konačno počelo događati i nešto konkretno u nogometnom smislu. U 38. minuti grubo je pogriješio Mersinaj kada je kratko vraćao loptu prema Nevistiću, osujetio je taj loš pas Mierez, ali je vratar Lokomotive briljantno reagirao na njegov udarac te tako spriječio vodstvo Osijeka. Samo dvije minute kasnije novi dvoboj Miereza i Nevistića završio je prekršajem vratara domaćih izvan kaznenog prostora. Osječani su tražili isključenje vratara Lokomotive, situacija je bila rubna, a Zebec se odlučio pokazati žuti karton. Slobodan udarac izveo je Bohar, Nevistić je kratko odbio loptu, na nogu Fiolića, čiji je udarac s 13-14 metara otišao visoko preko vrata. Do odmora je još Bohar imao situaciju da ozbiljnije ugrozi Nevistića, no njegov udarac s 12-13 metara zapeo je u gužvi pred vratima Lokomotive. Osijek je u polju napokon izgledao onako kako se očekuje, ali pred vratima suparnika nije bio dovoljno konkretan.


Topčagić spasio bod


Ni u drugom dijelu odnos snaga na terenu nije se promijenio. Osijek je bio poduzetniji, ali je i dalje teško stvarao prilike za pogodak. U 50. minuti prijetili su Osječani opet nakon prekida, kada je Bohar ubacio iz slobodnog udaraca, a udarac Škorića glavom s 14 metara koji je išao u donji lijevi kut Nevistić je odbio. I to je sve do 70. minute bila jedina prijetnja za vratare, a onda se dogodilo ono što se u nogometu često događa momčadima koje ne okrune svoju nadmoć na terenu. Osijek je primio pogodak iz doslovce prvog udarca na svoja vrata. U 70. minuti obrana Osijeka loše je reagirala na jedno dugačko ubacivanje iz auta Cipetića, što je iskoristio Danro i doveo Lokomotivu u vodstvo. Samo pet minuta kasnije stvari su za Osijek postale još gore jer je Fiolić dobio drugi žuti karton, pa su bijelo-plavi uz pogodak manjka imali i čovjeka minusa u posljednjih 15-ak minuta. Iako se našao u izgubljenoj poziciji, Osijek je nastavio pokušavati bar doći do izjednačenja. U 88. minuti Bočkaj je pucao iz slobodnog udarca s više od 25 metara, ali je lopta zakačila nekoga u "živom zidu" Lokomotive, što je bilo dovoljno da ode pokraj desne vratnice. Osijeku se ipak na kraju isplatio završni juriš jer je Topčagić u drugoj minuti sudačke nadoknade uspio postići pogodak koji je bio vrijedan jednog boda.


Dalibor Keler
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Vrijeme toplo. Teren odličan. Gledatelja: Sudac: Mario Zebec (Varaždin) - 6. Strijelci: 1:0 Dabro (70), 1:1 Topčagić (90+2). Žuti kartoni: Nevistić, Kačavenda (Lokomotiva), Mierez, Folić, Topčagić, Škorić, Nejašmić (Osijek). Crveni karton: Fiolić (Osijek).

IGRAČ UTAKMICE: DARKO NEJAŠMIĆ (OSIJEK).

LOKOMOTIVA

1 (0)

Nevistić 6,5, Cipetić 6,5, De Haas - (od 13. Mersinaj 5,5), Soldo 7, Milićević 6,5, Cokaj 6, Marić 5,5, Aliyu 5,5 (od 46. Kulenović 5,5), Kačavenda 5,5, Pivarić 5,5, Dabro 6,5 (od 90. Stojković -)

OSIJEK

1 (0)

Ivušić -, Bartolec 6 (od 83. Miloš -), Škorić 6,5, Lončar 6,5, Jurčević 6 (od 83. Bočkaj -), Nejašmić 7, Jugović 6, Gržan 5,5 (od 65. Hiroš 6), Fiolić 6, Bohar 6 (od 73. Topčagić 6,5), Mierez 6 (od 83. Daku -).

"ŽUTA I PLAVA MAJICA" ZA MIEREZA I DABRU
Uoči susreta Lokomotive i Osijeka priređena je mala svečanost. Naime, novinar Sportskih novosti Dražen Antolić uručio je prigodne poklone Ramonu Mierezu i Marku Dabri, koji su prošle sezone bili najbolje ocijenjeni igrači u Prvoj i drugoj HNL. Mierez je dobio "Žutu majicu" kao najbolji igrač HT Prve HNL, a pri tome je bio osam puta izabran u momčad. Marko Dabro, pak, zaslužio je "Plavu majicu" kao najbolji nogometaš Druge HNL kada je nosio dres bjelobrdskog BSK-a. Inače, obojica su bila i najbolji strijelci prvenstava prošle sezone. Mierez je zabio 22, a Dabro čak 30 pogodaka u prvenstvenim susretima.

1:0

Cipetić je iz auta ubacio dugu loptu pred vrata Osijeka, ona je došla do Dabre, koji se lijepo snašao i pogodio donji lijevi kut

1:1

Topčagić je u sudačkoj nadoknadi prihvatio spuštenu loptu i s desetak metara "probio" Nevistića

Možda ste propustili...

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

HRVATSKA FUTSAL REPREZENTACIJA IGRA ZA ODLAZAK NA SP

Idemo se plasirati u Uzbekistan!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana