Mozaik
TRASH FILM FESTIVAL U VARAŽDINU

Zlatne motorke za četiri najbolja filma
Objavljeno 13. rujna, 2021.
Svečanom dodjelom Zlatnih motorki, od kojih jedna ostaje u Hrvatskoj, a ostale idu u Španjolsku, Kinu i Finsku, u varaždinskom kinu Gaj u subotu je završio 16. Trash Film Festival. U tri dana u Varaždinu su prikazana čak 54 niskobudžetna filma u četiri kategorije u konkurenciji za nagrade Zlatne motorke. Dobitnike je odabrao žiri, u kojem su bili Ante Tomić, Irena Ščurić i Dario Harjaček. Najbolji SF je "Hamelin", čija je autorica Silvia Conesa iz Španjolske, najbolji borilački "Justice Delivery", film Antona Usikova iz Kine, najbolji horor "Twelve days od Helvete", čiji je autor Mati Soikkeli iz Finske, a najbolji akcijski "Love at First Bullet", hrvatskog autora Marina Pavelića.

Selektor varaždinskog Trash Film Festivala Ante Magaš naglasio je da su ove godine prvi put prijavljeni filmovi iz Australije, te su sada zastupljeni svi kontinenti.

- Što se tiče sadržaja, još uvijek je COVID dosta prisutan i taj nekakav strah od izolacije. Ljudi snimaju filmove u samoizolacijama, doma mobitelima, koji su baš strašno dojmljivi. To još uvijek prevladava - rekao je Magaš.

Direktor varaždinskog festivala Slobodan Runjak ustvrdio je da su s 1600 prijavljenih filmova očekivanja organizatora ispunjena unatoč pandemiji.

- Uspjeli smo u konkurenciju uvrstiti 54 filma iz cijelog svijeta, sa svih kontinenata, i uspjeli smo napraviti jako dobar izbor - kazao je Runjak. H
Možda ste propustili...

S AMERIČKIH NASTUPA MORAJU IZBACITI POZNATI HIT

Rolling Stonesi neće izvoditi "Brown Sugar"

SLAVONSKO-BARANJSKI IZBOR ZA MISS SUPRANATIONAL HRVATSKE

Pobjednica izbora Katarina Katavić iz Slavonskog Broda

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DALIBOR MATANIĆ U OSIJEKU GOSTOVAO NA FFOS-U

Svi se jako brzo slože oko temeljnih vrijednosti

2

FILM O TOMI ZDRAVKOVIĆU KONAČNO U HRVATSKIM KINIMA

"Toma" od 21. listopada
i u osječkom kinu Urania

3

GEORGE CLOONEY U INTERVJUU ZA BBC OTKRIVA

Ne razmišlja o političkoj karijeri jer želi "imati lijep život"