Osijek
U ORGANIZACIJI UDRUGE ALUMNI EKONOMSKOG FAKULTETA U OSIJEKU

Osječane oduševilo predavanje uglednog učitelja i astronoma Korada Korlevića
Objavljeno 11. rujna, 2021.

Nakon niza online predavanja #AlumniTalk, gdje su Alumni Ekonomskog fakulteta u Osijeku i njihovi gosti prezentirati aktualne teme iz poslovnog svijeta i nove trendove u okruženju, u petak je u organizaciji udruge Alumni Ekonomskog fakulteta u Osijeku održano i prvo #AlumniLive predavanje.

I to kakvo! U prekrasnomu ambijentu Trga Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, gost predavač bio je ugledni hrvatski učitelj i astronom iz Višnjana, gospodin Korado Korlević, koji je održao predavanje pod nazivom "Transhuman agenda – posljednje stoljeće homo sapiensa".

Iako je događaj bio prvenstveno namijenjen članovima udruge Alumni EFOS i trenutnim studentima Ekonomskog fakulteta u Osijeku, odazvali su se i brojni drugi građani te je gledalište bilo ispunjeno.

- Sretni smo zbog toga, bojali smo se da neće tako biti. Naše aktivnosti koje smo provodili u posljednje dvije godine mahom su bile online i uvijek bi se prijavilo jedva 20-ak ljudi. Shvatili smo da baš i nije jednostavno pokrenuti ljude, s jedna strane svi su željni sadržaja no kada ih ponudite uvijek pronađu nešto treće. Ali silno smo sretni što je ovo uspjelo. Tvrđa je sjajno mjesto, ambijent je prekrasan, a gospodin Korado Korlević fenomenalan čovjek, u pravom smislu učitelj ovog našeg malog naroda. Zahvaljujem Ekonomskom fakutetu otkuda smo svi potekli, a koji nam je dao veliku podršku i zahvaljujući kojem je sve ovo bilo moguće - rekla je za Glas Slavonije nakon predavanja dobro raspoložena Sabina Škrtić, predsjednica udruge Alumni Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Dodala je da se gostovanje Korada Korlevića dugo "kuhalo", međutim, pandemija nije dopuštala da se realizira na ovaj način. Sada kada su mjere popustile Osijek je dobrio pravu poslasticu u kojoj je prema slobodnoj procjeni uživalo više od stotinu građana.

- Mandat kolege Aleksandra Ercega i mene nesretno je počeo s pandemijom koja nije dozvoljavala društvene aktivnosti uživo, stoga je trebalo osmislii određene sadržaje online. Kroz svo to razdoblje imali smo niz predavanja #AlumniTalk, a gospodin Korado nam je svo vrijeme bio meta koju smo silno htjeli dovesti u Osijek, u pozitivnom smislu grad koji je uvijek bio pomaknut, grad sjajnih ljudi i stručnjaka. To se i pokazuje posljednjih godina upravo u segmentu IT-a, i gdje je onda bolje dovesti jednog futurologa nego na mjesto za koje se svi nadamo, baš kao što je rekao i gospodin Korado tijekom predavanja, da će postati novi centar Hrvatske i vratiti svoj stari sjaj - rekla je Škrtić.

Udruga Alumni EFOS-a osnovana je u veljači 2015. godine s ciljem izgradnje i održavana veze između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i njegovih bivših studenata. Svojim svakodnevnim djelovanjem u zajednici oni predstavljaju fakultet, a članstvo u udruzi omogućava umrežavanje i razmjenu iskustva i znanja te razvijanje suradnje i među članovima Udruge, ali i između Ekonomskog fakulteta u Osijeku i gospodarskih subjekata ili organizacija u kojima djeluju članovi udruge. I. Alilović

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike