Regija
PROSLAVLJEN DAN OPĆINE MARIJANCI I BLAGDAN MALE GOSPE

Župan Anušić otvorio je pet milijuna kuna vrijednu školsku sportsku dvoranu
Objavljeno 9. rujna, 2021.
MARIJANCI - U povodu Dana općine Marijanci i blagdana Male Gospe osječko-baranjski župan Ivan Anušić otvorio je novoizgrađenu nastavno-sportsku dvoranu pri osmogodišnjoj Područnoj školi Marijanci, koja je u sastavu Osnovne škole “Matija Gubec” Magadenovac. Župan Ivan Anušić i ravnatelj OŠ “Matija Gubec” Branko Belcer dvoranu su otvorili simboličnim zabijanjem sedmerca, a objekt je blagoslovio vlč. Željko Zuanović, župnik Župe sv. Petra i Pavla apostola u Marijancima.

Župan Anušić kazao je kako se Osječko-baranjska županija brine o svim školama. “Osječko-baranjska županija ulaže u gradnju novih školskih dvorana, ali i novih škola te u energetsku obnovu postojećih školskih objekata. Županija promišlja na način da sve lokalne uprave koje imaju potrebu dobiju školske dvorane”, poručio je župan.

Gradnju dvorane vrijedne pet milijuna kuna, koja je počela 2020., u cijelosti je financirala Osječko-baranjska županija. Ravnatelj Belcer rekao je kako dvorana neće biti samo za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u školi, koju pohađa 88 učenika, nego će njezini sadržaji biti na raspolaganju i sportašima i rekreativcima.

Načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić ocijenio je kako je otvorenje dvorane posebice važno jer je tim činom završen projekt kojem su mještani naselja Marijanci i Kunišinci težili četiri desetljeća.

- Mještani su težili da se u Marijance vrati osmogodišnja škola, koja je ugašena prije 40 godina, kada je bilo 260 učenika, a danas je, na žalost, manje od sto učenika u školi - rekao je Dorkić. Izrazio je nadu da ovo ulaganje u poboljšanje kvalitete školovanja i života može pridonijeti zaustavljanju iseljavanja mladih s područja općine.

Nakon otvorenja dvorane održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Marijanci, koju je vodila potpredsjednica Vijeća Jelena Bočkinac. Načelnik Dorkić osvrnuo se na aktivnosti u proteklom razdoblju, kao i na aktualne projekte u provedbi, te na najveće planirane investicije.

Čestitke u povodu Dana općine Marijanci izrazili su gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, župan Ivan Anušić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH, te saborski zastupnik Goran Ivanović, kao izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora. Ivanović je istaknuo kako su Marijanci primjer lokalne uprave koja se uspješno razvija, a Anušić je naglasio da je ključno osmišljavati prihvatljive projekte te povlačiti europska sredstva. Snježana Fridl
Gradnju dvorane, koje je počela 2020. godine, u cijelosti je financirala Osječko-baranjska županija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike