Mozaik
CECILIJA POBJEDNICA 14. SVJETSKOG FESTIVALA TAMBURICA FEST 2021.

Veliki uspjeh poznate slavonske pjevačice s "Daljinom"
Objavljeno 30. kolovoza, 2021.
Cecilija Rudić dugi niz godina poznata je kao kraljica moderne tamburaške glazbe u Hrvatskoj. Ta priznata pjevačica i voditeljica još jednom je dokazala kako svojim vokalnim sposobnostima može parirati svjetski poznatim zvijezdama. Potvrdilo se to i na nedavno održanom 14. Svjetskom festivalu tamburaške glazbe Tamburica fest u Novom Sadu gdje je Cecilija osvojila struku i publiku te ostvarila svojevrsni festivalski presedan i svojom pjesmom "Daljine" osvojila čak tri priznanja, od kojih je najvažnija svakako laskava nagrada za najbolju interpretaciju i izvođača "Pobjednička kompozicija Tamburica festa 2021."

- Pobjeda na 14. Svjetskom festivalu Tamburica fest 2021. donijela mi je sve što sam u profesionalnom životu i karijeri do sad trebala. Tamburica fest je veliki svjetski događaj i utjecajan festival, za usporedbu poput našeg, doduše puno manjeg, divnog festivala u Pitomači. Ta dva festivala najtopliji su festivali na kojima sam ikad bila i sudjelovala. Jako sam zahvalna Franji Batoreku i njegovoj supruzi što su me delegirali i organizatori u konačnici pozvali u Novi Sad, što sam uspjela opravdati poziv i sudjelovanje na njemu. Svakom izvođaču preporučila bih sudjelovanje, a ljudima i ljubiteljima dobre glazbe u našoj zemlji da dodatno obrate pažnju na rijetko iskren i čist događaj u punom smislu ovih riječi, ovo kažem odgovorno i ponosno.

Cecilija je do sada izdala dva nosača zvuka "Maska‘‘ i ‘‘Bolje da se volimo", te trenutno vrijedno radi na trećem albumu. Posljednjih godina svoj je glazbeni izričaj i nastupe mijenjala i prilagođavala vremenu te tako modernizirala i prilagodila pjesme i nastupe suvremenoj publici, a njezini su nastupi isprepleteni žanrovski različitim vrstama glazbe (pop, zabavne, narodne i, naravno, neizostavne pop tamburaške pjesme).

- Odbila sam filmske uloge i jako sam ponosna na sve što nisam prihvatila. Jednostavno se nisam vidjela u predloženom ili mi je bilo previše i odmicalo se od mojih razloga bavljenja glazbom. Mislim da je i vrijeme pokazalo da su moje odluke bile dobre. Klonila sam se ljudi "koji znaju što i kako treba‘‘ da od mene naprave još samo jedan u nizu strojeva za proizvodnju novca. Jako sam vodila brigu o tome što je stvarno potrebno i što je ispravna mjera da se baviš onim što voliš, a da si ostaviš dovoljno vremena za ono što ti je najvažnije, a meni osobno je uvijek obitelj. Od svog rada, naravno, moraš živjeti i nekako smo moja obitelj i ja to uspjeli uskladiti. Ja nisam osoba koja podliježe trendovima. Volim svoj mir i našu privatnost. Moj suprug je, od početka moje karijere, moj jedini menadžer i svaku odluku vezanu uz moju karijeru donosimo zajedno - iskrena je Cecilija.


Vladimir Grgurić
Cecilija Rudić

pjevačica

Ja nisam osoba koja podliježe trendovima i svemu što se nudi. Volim svoj mir i našu privatnost i to je ono što je meni najvažnije.

Voditeljica i glazbenica
Svojim, sada već kultnim, televizijskim emisijama "Zvjezdani show (Nedjeljno popodne)", "Slavonsko veselje" te raznim drugim medijskim kanalima kroz koje je promovirala i na kojima je ostvarila više od 10 godina voditeljskog staža, Cecilija si je osigurala naslov najpopularnije voditeljice i glazbenice ne samo na području Slavonije i Baranje već na području cijele kontinentalne Hrvatske, pa i šire.

Možda ste propustili...

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju se osvojiti London

Najčitanije iz rubrike