Crna kronika
KOBNA NESREĆA U VLADISLAVCIMA

Pretjecanje svatova uzrok je teške prometne nesreće?
Objavljeno 29. kolovoza, 2021.
U nesreći je poginula djevojka iz Dopsina, a vozačica i putnica su kritično

Traje policijska istraga teške prometne nesreće koja je u Vladislavcima odnijela život 27-godišnje suvozačice iz susjednog Dopsina. Vozačica (28) automobila koji je sletio s ceste u kanal i zabio se u betonski mostić na izlazu iz Vladislavaca prema Čepinu i 27-godišnjakinja koja je sjedila na stražnjem sjedalu teško su ozlijeđene, život im je ugrožen.



Policija je navela kako je uzrok nesreće, koja se zbila u subotu oko 18.40, neprilagođena brzina stanju na kolniku - zbog kiše crsta je bila mokra i skliska. U jednom trenutku vozačica je izgubila kontrolu nad upravlječem, nakon čega su lijevi kotači zahvatili kamenje i travu uz lijevi rub kolnika. Nakon 30-ak metara nekontroliranog kretanja automobil je sletio u kanal, prednjim dijelom udario u rub kanala i snažno se desnom bočnom stranom zabio u betonski mostić kod kućnog broja 279 u Ulici kralja Tomislava, odnosno kod ulaza u farmu. Policija u nastavku istrage nesreće poziva svjedoke da se jave Postaji prometne policije Osijek, osobno ili telefonski na broj 031/237-112.

Iako u priopćenju to nije navedeno, od stanara Ulice kralja Tomislava u Vladislavcima doznajemo da je kobnom slijetanju prethodilo pretjecanje svatovske kolone, koja se kretala u istom smjeru, prema Čepinu. Po tragovima na mjestu nesreće vidi se kako je vozačica kontrolu izgubila 30-ak metara prije udara u mostić, nakon toga uspjela je izbjeći udarac u jedan mostić, ali je sletjela u kanal i zabila se u mostić ispred ulaza u farmu. Auto se potom zaustavio u kanalu, u kojem je bilo 30-ak centimetara vode. Do poziva policije svjedocima došlo je, po svemu sudeći, nakon tvrdnji stanovnika Vladislavaca da je nesreći prethodilo obilaženje svatovske kolone.

- Bio sam u dvorištu kada je supruga viknula da netko obilazi svatovsku kolonu ispred kuće. Kada sam izišao na ulicu, već su se vozila zaustavila, i tada sam čuo da je došlo do slijetanja jednog auta s ceste - rekao nam je Vladislavčanin iz Ulice kralja Tomislava, koji je krenuo prema 500-tinjak metara udaljenom mjestu nesreće, no zaustavila ga je policija. Da se nešto grozno dogodilo, shvatio je kada su stigla vatrogasna vozila, ali i Hitna pomoć. Nešto poslije netko od susjeda, koji su svi izišli iz svojih kuća, doznao je kako je riječ od djevojkama iz Dopsina te da, na žalost, ima mrtvih. Izuzetno kompliciran posao imali su vatrogasci, koji su morali rezati automobil kako bi došli do ozlijeđene vozačice i putnice te tijela poginule suvozačice.

Vatrogasci se često susreću sa sličnim intervencijama, a u trenutku dolaska na mjesto nesreće ne razmišljaju o emocijama jer je brzina izvlačenja unesrećih često ključna za spašavanje života. Kada se intervencija obavi, a adrenalin splasne, pojavljuju se emocije. Kako bi ovakvih nesreća bilo manje, i vatrogasci JVP-a Čepin apelirali su na sve vozače da smanje gas: "Večeras je cesta odnijela jedan mladi život, a dva su ugrožena... Vozači, oprezno u prometu!"



Sandra Lacić
TEŠKA INTERVENCIJA
Na mjestu intervencije s jednim vozilom bili su vatrogasaci Javne vatrogasne postrojbe Čepin, njih šest, a stigli su i vatrogasci JVP-a Grada Osijeka s dva vozila i sedam vatrogasaca, DVD Čepin s jednim vozilom i tri vatrogasca te DVD Vladislavci s jednim vozilom i pet vatrogasaca. Kako su u autu bile i dvije teško ozlijeđene djevojke, od kojih je vozačica bila bez svijesti, vatrogasci su hidrauličnim škarama počeli rezati lim uništenog automobila, kako bi što prije izvukli ozlijeđene djevojke, koje su potom vozilom Hitne pomoći prevezene u KBC Osijek. Život im je, zbog više teških ozljeda, ugrožen. Naposljetku su vatrogasci izvukli i tijelo poginule djevojke, nakon čega je zamjenik općinskog državnog odvjetnika Osijek, uz asistenciju policije, obavio očevid.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike