Tehno
UNITED GRUPA

Partnerstvo s Nokijom
Objavljeno 20. kolovoza, 2021.
United Grupa objavila je da u partnerstvu s Nokijom nadograđuje svoje središnje sustave mobilne mreže (cloud native core mobile network), poboljšavajući kvalitetu, kapacitet i sigurnost, a kako bi se podržalo uvođenje nove generacije digitalnih usluga u jugoistočnoj Europi, uključujući i nove, poboljšane 5G usluge za privatne i poslovne korisnike. Među ostalim središnjim mrežnim proizvodima, Nokia nudi softver za upravljanje kritičnim mrežnim funkcijama, pružajući prednosti poput golemog povećanja brzine za vrhunsko korisničko iskustvo, osiguravajući istodobno sigurnost korisničkih podataka.



Nokijine nadogradnje omogućit će i mobilnim operatorima United Grupe – Vivacomu u Bugarskoj i Telemachu u Hrvatskoj i Sloveniji – da ostvare visoku razinu povezivosti za rastući broj uređaja koji zahtijevaju internetsku vezu, kao i ultrapouzdanu mrežnu povezanost za podršku aplikacijama i uslugama presudnima za digitalnu transformaciju moderne industrije.



”Implementacijom najnovije tehnologije središnjih sustava mobilne mreže Telemach Hrvatska osigurat će pretpostavke za uvođenje najmodernijih usluga 5G mreže. Nadogradnja središnjih sustava mobilne mreže, uz planiranu modernizaciju pokretne radijske mreže, osigurat će znatno poboljšanje performansi mobilne mreže, kako na postojećim tehnologijama, tako i za 5G. Uz nedavno predstavljenu najbržu 10 gigafiksnu optičku mrežu te uz skoru masovniju implementaciju 5G tehnologije, naši korisnici moći će iskusiti pravo gigabitno konvergentno okruženje”, istaknuo je Adrian Ježina, predsjednik Uprave Telemacha Hrvatska. M.R.
Najčitanije iz rubrike