Dome slatki dome
IGRA DETALJIMA STVARA ATMOSFERU

Detalji čine osobni stil
Objavljeno 19. kolovoza, 2021.
Identitet prostora uvijek se može naglasiti i osobitim komadima namještaja
"Duh mjesta" koji će odražavati stil života i stvarati atmosferu doma kreira svaki pojedinac u vlastitom stambenom okruženju, bez obzira na eventualnu suradnju ili stalnu uključenost stručnjaka u proces uređenja i opremanja.

Prema želji


Detalji čine fine začine koji će u konačnici dati karakter prostoru. Prostorne vrijednosti stvaraju se projektiranjem, pojačavaju opremanjem i naglašavaju primjenom različitih detalja koji daju identitet prostoru, ali i oslikavaju osobnost onih koji žive u njemu. Stambeni prostor najčešće odražava stil života i ukuse svojih ukućana, posebice onih koji imaju mogućnost dom urediti prema vlastitim željama.

Oni drugi, u iznajmljenim stanovima ili kućama te unaprijed nametnutim okruženjima, pokušavaju detaljima unijeti osobnost i na taj način već definirani prostor približiti i prilagoditi svojim potrebama. Opterećenost prostora detaljima, kao i neprimjerena stilska raznolikost, mogu biti rješenja u kojima se od prevelikog broja različitih elemenata kvalitativno ne ističu oni koji bi doista trebali.

Takve kombinacije primjerene su za one istančana ukusa s pravom mjerom za odnos kvalitete i kvantitete, a ostalima preporučujemo posavjetovati se sa stručnjacima oko postavljanja ili odabira samih detalja.

Biblioteke


Identitet prostoru i sliku osobnosti dat će biblioteke integrirane u prostore dnevnog boravka, umjetničke slike i skulpture, koje će stvarati galerijske ugođaje, suveniri s putovanja iz različitih dijelova zemlje i svijeta, koji će prostor na osobit način činiti multikulturnim, glazbeni instrumenti, koji će nijemo svjedočiti o glazbenim vrijednostima, predmeti vlastite izrade, kojima pojedinci izražavaju svoje talente itd. Primjena psihe u ulaznom prostoru, dijelu boravka ili spavaće sobe, s izrazito dekorativnom, a ne nužno i uporabnom funkcijom, bit će pravi odabir za mnoge domove.

Izabela Galović Ninić, dipl.ing.arh.
Dizajn


Istaknuti na ulazu
Identitet prostora može biti naglašen i detaljima koji će zauzimati samo manji dio prostora, ali će svojim stilskim i dizajnerskim vrijednostima vizualno privlačiti pozornost. Detalje možete hrabro istaknuti već u ulaznom prostoru doma kako biste prikazali karakter i stil života ukućana. Osim dekorativnim predmetima identitet se može naglasiti i osobitim komadima namještaja, koji svojim dizajnom dekoriraju prostor.

Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

CVIJEĆE U VAZI DUŽE ĆE TRAJATI

Odrezati listove, mijenjati vodu

Najčitanije iz rubrike