Novosti
GUSTI DIM ZABRINUO OSJEČANE

Veliki požar plastičnog otpada
Objavljeno 1. kolovoza, 2021.

Veliki požar izbio je u nedjelju prije 18 sati u zapadnom predgrađu Osijeka. Zapalila se velika količina plastičnog otpada, nedaleko od kuća, a osječki su vatrogasci vrlo brzo došli na mjesto događaja. Međutim, kada su potrošili svu vodu iz vozila, nije više bilo vode koju bi mogli koristiti, pa su vatrogasna vozila pojurila prema gradu po dodatnu vodu za gašenje. Plameni jezici dizali su se desetak metara u zrak, a visoki stup gustog dima nadvio se nad cijeli grad i vidjelo ga se i u okolici.

“Požar je izbio oko 18 sati. Bio sam u kući, a sin je dotrčao i rekao mi kako nešto jako gori. Pogledao sam i pozvao vatrogasce. Godinama nitko to smeće ne čisti, a i danas su bili neki radnici ovdje. Nedavno je netko preuzeo taj prostor, no nije ga stigao očistiti, a unutra ima buradi s karabitom i s naftom”, rekao nam je Bajram Hađa, čija se kuća nalazi nedaleko od mjesta gdje je izbio požar.

Kako kaže Bajram Hađa, sada je još dobro, jer je novi vlasnik koji je preuzeo tvrtku u kojoj je gorjela vatra dosta smeća već očistio, pa je mnogo manje zmija i štakora negoli ih je bilo ranije. Prve informacije upućivale su na to da gori trgovački centar u blizini, a u gradu se pojavila priča i da je pao mali avion, ali, srećom, ništa od toga nije bilo točno. U ponedjeljak očekujemo više informacija o ovom događaju kada policija, uz inspektora zaštite od požara, obavi očevid.

S.Lacić

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK RH MILANOVIĆ U NEW YORKU

Vučić je bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača

UNESCO ZAŠTITIO VELIKO RIJEČNO PODRUČJE

Europska Amazona ujedinila pet zemalja u zaštiti prirode

KOLIKO JE HRVATSKA ODMAKLA U ZAŠTITI ŽENA

Nasilje razara obitelj, dok se društvo pretvara da ga ne vidi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U HRVATSKOJ 1812 NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA, UMRLO 13 OSOBA

U OBŽ 87, u VSŽ 51 novozaražemi

2

REFORMA SUSTAVA SOCIJALNE SKRBI

Početkom sljedeće godine značajan rast opskrbnina i udomiteljskih naknada

3

TREĆI "UBOJICA" NAKON RAKA I INFARKTA

Alzheimerova bolest pogađa i mlađe od 60