Mozaik
DIZAJNERICA IVONA GLAVAŠ, OSJEČANKA U SPLITU

Nova kolekcija Anovi donosi haljine, ali i kupaće kostime
Objavljeno 31. srpnja, 2021.
U pripremi je jesensko-zimska kolekciju uz koju će biti predstavljen i novi logo brenda

Poznata splitska dizajnerica Ivona Glavaš, rodom iz Osijeka, predstavila je novu kolekciju za ljeto 2021. u kojoj je napravila pomak te je uz romantične haljine oduševila i prvom Anovi kolekcijom kupaćih kostima. Kolekcija se sastoji od jednodijelnih i dvodijelnih kupaćih kostima u puderastim nježnim nijansama i neizostavnoj crnoj boji, ukrašenih raskošnim detaljima koji se savršeno prilagođavaju silueti svake žene. Ljetna vizija dizajnerice donosi krojeve koji ističu ženstvenost u laganim prirodnim materijalima i raskošnim detaljima. Kolekcija odiše romantikom, profinjenošću i elegancijom uz dozu seksepila, a sve to s naglaskom na izražavanju samouvjerenosti. Vještim kombiniranjem poznatih elemenata poput volana, naglašenog struka, otvorenih leđa i naglaska na detaljima najnovija kolekcija ima sve elemente da se osjećate poput dive u svakom trenutku. U glavnoj ulozi modela bila je Paula Buljan, koja se može pohvaliti velikim uspjehom u svijetu mode, a uz brend Anovi je od samih početaka. O novoj kolekciji i planovima porazgovarali smo s Ivonom, čiju je haljinu na ovogodišnjem Splitskom festivalu nosila Mia Dimšić.



Odakle inspiracija za novu kolekciju?

- Nova kolekcija je moja ljetna vizija koja donosi krojeve koji ističu ženstvenost u laganim prirodnim materijalima i raskošnim detaljima. Kolekcija odiše romantikom, profinjenošću i elegancijom uz dozu seksepila, a sve to s naglaskom na izražavanju samouvjerenosti.

Jesu li puderaste boje trend ovog ljeta ili neki tvoj izražaj osobnog stila?

- Uvijek sam vjerna puderastoj paleti boja i neizostavnoj crnoj. Osobno nisam baš ljubiteljica boja jer sam mišljenja da su bijela, bež, siva i crna vječne boje kojima kombinacija detalja, torbe, cipela određuje stil.

Kako to da si se odlučila za kolekciju kupaćih kostima?

- Kupaći kostim je moj najdraži ljetni komad, stoga sam ovo ljeto odlučila kombiniranjem poznatih Anovi elemenata poput volana, naglašenog struka, otvorenih leđa, raskošnih detalja izraditi kolekciju jednodijelnih i dvodijelnih kupaćih kostima.

Lice kampanje je Paula Buljan. Zašto baš ona?

- Paula je uz Anovi od samog početka, a s obzirom na to da je većinom zbog posla odsutna iz Hrvatske, već neko vrijeme nismo imale priliku zajedno snimati. Međutim kada je ova kolekcija bila gotova znala sam da je ona idealno zaštitno lice jer njen izgled, stav, energija su baš ono što sam ovom kolekcijom htjela dočarati.

Znam da si radila haljinu Miji Dimšić za Splitski festival. Osječka veza među vama odlično funkcionira. Jesi li kreirala baš za Miju ili je odabrala gotov model?

- Mia i ja smo prijateljice još iz školskih klupa. Uvijek nam je posebno zanimljivo i drago zajedno nešto raditi kada je ona u Splitu, pa nam je tako Splitski festival postao tradicija za suradnju. Haljinu sam kreirala posebno za Miju. Kada mi je pustila pjesmu, odmah sam ju zamislila u čipkanoj, bijeloj, ženstvenoj haljini otvorenih leđa, koja naglašava njezinu siluetu.

Kako provodiš ljeto? Je li puno drukčije zbog pandemije?

- Ljeto mi je poprilično radno jer odnedavno uz Anovi postoji i Anovi Moments za organizaciju i uređenje evenata te sam jako zadovoljna upitima i reakcijama klijenata. Kada ne radim, vrijeme provodim sa svojim bliskim dragim osobama, a kada živiš u Dalmaciji, imaš tu prednost da svakodnevno otkrivaš nešto novo. Najviše volim vrijeme provoditi na otocima i mirnim plažama s restoranima koji nude dalmatinske specijalitete.

Kakvi su ti planovi do kraja godine?

- U pripremi je jesensko-zimska kolekciju uz koju će biti predstavljen i novi logo Anovi brenda. A u studenome, kada Anovi ima rođendan, organizirat ćemo već tradicionalnu proslavu s ambasadoricama brenda.



Tanja Kvorka
ljeto
NAJVIŠE

VOLIM OTOKE

I MIRNE PLAŽE

Ivona Glavaš

dizajnerica

Haljinu sam kreirala posebno za Miju. Kad mi je pustila pjesmu, odmah sam ju zamislila u čipkanoj, bijeloj, ženstvenoj haljini otvorenih leđa koja naglašava njezinu siluetu

Najčitanije iz rubrike