Sport
OSJEČANKA OKONČALA NASTUP NA OI-JU

Donna: Moja priča u Tokiju
je završila, veselim se
sljedećim Igrama
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Osječanka je na Igrama odigrala dva fantastična meča, a onda joj je na putu do četvrtfinala ponestalo snage

Hrvatska više nema predstavnika u pojedinačnom dijelu ždrijeba na olimpijskom teniskom turniru. Marin Čilić oprostio se u 2. kolu, Donna Vekić bila je naša posljednja uzdanica, ali nije mogla dalje od osmine finala. Jedina osječka sportašica u Tokiju sjajno je odradila dva kola, odigrala prave maratone u kojima nije nedostajalo drame, ali četvrtfinale je ostalo nedostižno. U 3. kolu izgubila je od 20. igračice s WTA ljestvice, Ruskinje koja igra pod kazahstanskom zastavom Jelene Ribakine sa 7:6 (3), 6:4 nakon 101 minute igre.



- Jako mi je drago što sam odlučila doći u Tokio, odakle nosim samo pozitivna iskustva - kazala je Donna nakon oproštaja od olimpijskog turnira.

Mnoge tenisačice i tenisači, svatko iz svojih razloga, zaobišli su u velikom luku Tokio, ali kod Osječanke nije bilo dvojbe. Kako se još oporavlja od operacije koljena, odmor bi joj itekako dobro došao, ali ona je željela proživjeti taj svoj san o nastupu na Olimpijskim igrama. I živjela ga je intenzivno, odigrala je dva sjajna meča, ali, na žalost, Kazahstanka je bila previsoka prepreka. Možda bi priča drugačije završila da je Donna prva dva meča lakše dobila, da koljeno ne smeta, da uvjeti za igru nisu nesnosni, da sunce manje prži... Mnogo je onih - što bi bilo kad bi bilo, ali, iako je razočarana zbog oproštaja, Donna je ostavila dobar dojam u Japanu, i potpuno opravdala nastup pod hrvatskom zastavom. U 1. kolu je nakon gotovo tri sata igre izbacila Francuskinju Garciju, potom je zaustavila treću tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, a onda je ponestalo snage.

- Protiv Ribakine izdalo me rame, a ne servis. Imam problema i s koljenom, a ona dva maratonska meča uzela su danak, ako usporedimo brzinu mog servisa u ova dva meča i u 3. kolu, razlika je velika. Ali i s tim bolnim ramenom bila sam blizu pobjedi. Iskoristit ću to kao pozitivnu stvar za nastavak sezone - dodala je 25-godišnja Osječanka koja već gleda prema Parizu.

- Moja olimpijska priča u Tokiju je završila, ali već se radujem sljedećim Igrama za tri godine. Drago mi je što sam došla u Tokio, ovo je novo iskustvo, bilo mi je stalo nastupati za moju domovinu Hrvatsku, to je zbilja poseban osjećaj i jedva čekam to ponoviti.

Donna je spakirala kofere, napušta Tokio i odlazi u San Jose gdje ju čeka nastup na WTA-u.

Marin Čilić nije se proslavio u singlu, ali odlično gura s kumom Ivanom Dodigom. Kumovi su izborili mjesto u četvrtfinalu olimpijskog turnira muških parova, nakon što su u dvoboju 2. kola svladali favorizirane Amerikance Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea sa 6:3, 7:5. Time su Čilić i Dodig ponovili svoj najbolji olimpijski rezultat ostvaren u Londonu 2012., kad su u četvrtfinalu poraženi od Španjolaca Davida Ferrera i Feliciana Lopeza. U Tokiju ih za plasman u polufinale čekaju Britanci Andy Murray i Joe Salisbury, koji su sa 6:2, 7:6 (2) u drugom kolu nadigrali Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza.



Ivana Liović
Kreću Darija i Ivan u mix paru
Plan je bio da Donna Vekić i Ivan Dodig igraju u mix parovima. Donnino koljeno ne bi izdržalo tolike napore, pa je u Tokiju došlo do promjene plana. Hrvatski mix su Darija Jurak i Ivan Dodig, a na olimpijskom turniru u mješovitim parovima kreću danas prijepodne prema našem vremenu, protiv četvrtih nositelja, ruskog para Anastasia Pavljučenkova/Andrej Rubljov. U turniru je 16 parova, a za prve nositelje postavljeni su Francuzi Kristina Mladenović i Nicolas Mahut, koji će u 1. kolu igrati protiv ruske kombinacije Jelena Vesnina - Aslan Karacev.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku