Osijek
NAPIŠITE PISMO STARIJOJ OSOBI

Međugeneracijska interakcija treba pomoć
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Epidemiološka situacija s kojom se susrećemo otežava aktivnu međugeneracijsku interakciju zbog povećanog rizika koji predstavlja starijim osobama.
Zbog toga su mladi iz PRONI centra za socijalno podučavanje, iz projekta Zemlja i mi, smislili način kako smanjiti tu udaljenost među generacijama i pokušati učiniti ovu "zatvorenost" za vrijeme pandemije nešto podnošljivijom. A to će pokušati ostvariti pisanjem pisama podrške i ohrabrenja starijim osobama u Domu za starije i nemoćne osobe i djeci iz vrtića Iskrica. PRONI poziva sve zainteresirane da se pridruže u njihovim prostorijama, Kralja Zvonimira 15, u četvrtak od 18 do 20 sati. Aktivnost priprema i provodi volonterka iz Španjolske Maha Boutiyeb u suradnji s mladim volonterima Hangout inicijative s ciljem informiranja mladih i zainteresirane javnosti o temi održivog razvoja. Aktivnost je dio projekta "Zemlja i mi" financiranog sredstvima Europskih snaga solidarnosti.

Hangout inicijativa organizira u srijedu i druženje (pod zvijezdama) na temu međugeneracijske solidarnosti od 20.30 sati. Bit će prikazan film o toj temi, a uz razgovor o filmu sudionicima će se približiti važnost međugeneracijske brige. Mjesto projekcije bit će otkriveno onima koji se prijave za događaj. V.T.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VODOSTAJ DRAVE PREKRASNO OSLIKAO RIJEČNE OBALE

Osječka ljepotica otkrila sve svoje skrivene pejzaže

2

SARA POPOVIĆ - SINONIM ZA HRABROST I UPORNOST

Moždani ju udar paralizirao, danas hoda po 10 kilometara

3

SEGIP KONFERENCIJA NA OSJEČKOM FERIT-U S TVRTKOM BASE58

U Osijeku se kroz povezivanje i lokalnu razmjenu razvija budućnost elektroenergetike