Sport
PRIPREME ZA EUROPSKI SUSRET

Osječki klub subvencionirat će testove navijačima uoči utakmice s Pogonom
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
NK Osijek subvencionirat će brze antigenske testove za navijače koji su kupili godišnju ili pojedinačnu ulaznicu za uzvratni susret 2. pretkola Konferencijske lige protiv Pogona koji se u četvrtak igra na stadionu u Gradskom vrtu s početkom u 21 sat. Poznato je od prije kako se na tribine može ući samo s COVID potvrdom, a brzi antigenski test omogućuje dobivanje tog dokumenta. Kako u Gradskom vrtu žele imati što bolju podršku s tribina u susretu protiv poljske momčadi, odlučili su navijačima olakšati ulazak na stadion preko subvencije na plaćanje antigenskih testova. Testiranja će se obavljati u srijedu, 28., i četvrtak, 29. srpnja, od 7 do 18 sati (antigenski test vrijedi 48 sati), a cijena za sve s godišnjom ulaznicom ili ulaznicom za utakmicu protiv Pogona iznosi 80 kuna (redovna cijena testiranja iznosi 150 kuna). Testiranja će se provoditi u Ustanovi za zdravstvenu skrb dr. Špiranović u Ulici Stjepana Radića 54 u Osijeku, a odmah nakon negativnog rezultata dobit će se EU digitalna COVID potvrda u digitalnom (e-mail) ili tiskanom (print) obliku. Podsjećamo još jednom, EU digitalnu COVID potvrdu preko portala e-Građani ili u poslovnicama HZZO-a mogu preuzeti svi koji su cijepljeni cjepivom protiv COVID-19, odobrenim od Europske komisije, osobe koje su preboljele COVID-19 11. dan od datuma prvog negativnog PCR testa i osobe koje imaju negativan nalaz PCR testa ili brzog antigenskog testa.

Inače, počinje prodaja ulaznica za susret protiv Pogona. Distribucija će se odvijati na blagajni istok danas i sutra od 12 do 18 sati te u četvrtak od 12 sati do 22 sata (blagajne istok i zapad). Cijene pojedinačnih ulaznica su 30 kuna za istok, 40 kuna za zapad, 50 kuna za ložu, 250 kuna za VIP i 10 kuna za djecu (uz pratnju roditelja na tribinama istok i zapad). I dalje su u prodaji i godišnje ulaznice po cijenama od 200 kuna za istok, 300 kuna zapad, 500 kuna loža, 3750 kuna VIP i 100 kuna djeca (uz pratnju roditelja na tribinama istok i zapad). Inače, u cijenu godišnje ulaznice uključena je utakmica 2. pretkola Konferencijske lige Osijek - Pogon.

Vjerujemo kako će navijači bijelo-plavih, kao i uvijek, prepoznati važnost trenutka i, unatoč određenim uvjetima, dobro popuniti tribine Gradskog vrta. Bijelo-plavi su dobro ušli u novu sezonu. U HNL-u imaju maksimalan učinak u prva dva kola, a u četvrtak dolazi utakmica u kojoj imaju mogućnost konačno razbiti prokletstvo 2. pretkola u kojemu su zapeli tri godine zaredom. Zato će im navijačka podrška itekako dobro doći...

D.Keler
DOLAZE I GOSTUJUĆI NAVIJAČI
Iako su pravila UEFA-e oko dolaska gostujućih navijača pomalo konfuzna, čini se kako će Pogon u Gradskom vrtu imati podršku svojih fanova. Nakon prve utakmice u Szczecinu pričalo se kako se na dolazak u Osijek sprema oko 200-tinjak navijača Pogona, a pitanje je koliko će ih moći ući na stadion. Jasno, za njih također vrijedi pravilo o COVID potvrdama, a NK Osijek je spreman određenom broju poljskih navijača omogućiti ulazak na tribine. Prema informacijama kojima raspolažemo, radit će se o brojci od maksimalno 50 gostujućih navijača kojima će biti omogućeno gledanje utakmice uživo.

Nenad Bjelica

trener NK-a Osijek

Godinu dana “krvarimo” za takve utakmice i žao mi je kada čitam da zbog nekih odluka Stožera za civilnu zaštitu koje nemaju veze s klubom navijači, odnosno neki među njima, poručuju da neće doći. Vidjelo se protiv Šibenika što nam znači kada navija 550 navijača, a kako bi to tek bilo da ih dođe 5000. Trebamo sve poduzeti da bude što više navijača na stadionu jer ćemo uz njihovu pomoć lakše proći Pogon.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku