Osijek
IZ ERNESTINOVAČKE ŠKOLE JAHANJA POZIVAJU:

Jahanjem zamijenite ekrane
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Angažirali smo Martinu Uglik, koja je radila s djecom u udruzi Mogu, kaže Čelik

Konjički klub Slavonija i Baranja Ernestinovo izabrao je za predsjednika ponovno Darka Čelika Čarugu, koji je istaknuo kako su pred njima velike ideje i planovi što će ih realizirati, samostalno i uz pomoć općinske uprave te preko projekata koje će aplicirati na EU fondove.



Ovaj Klub grabi velikim koracima prema naprijed s ciljem okupljanja i pomlađivanja članstva i njegovanja tradicije uzgoja konja. Stoga i ne čudi da je jedna od prvih takvih aktivnosti na tom putu Škola jahanja Ernestinovo. Sve je to, kaže Čelik, osmišljeno kako bi odvojili mlade od ekrana i izveli ih u prirodu, na druženja u ugodnom ambijentu i potaknuli na stjecanje nove vještine - jahanja.

- Jedinstvena je to ponuda osmišljena za sve, ne samo iz sela nego iz Osijeka i ostalih slavonsko-baranjski mjesta. Ernestinovo je blizu svima, tu smo odmah poslije ulaza u selo, iza mosta, na Bobotskom kanalu. Rado nam dolaze djeca, i to je prevagnulo da pokrenemo školu jahanja, uz podršku načelnice Marijane Junušić. Angažirali smo Martinu Uglik, koja je radila s djecom u udruzi Mogu i vrlo je stručna za vođenje ovih aktivnosti - kaže Čaruga.

U posjedu je sedam konja, tri su odmah spremna za školu jahanja.

- Jahanje je predivan način da se djeca rekreiraju i zabave u prirodi, sa životinjama, da zavole i jedno i drugo i nauče cijeniti to bogatstvo. Ovo je prekrasan način da djecu odvojimo od pametnih telefona i računala. Nije u tome ništa loše, ali ne treba zapustiti ni tjelesnu aktivnost i boravak na otvorenom. Roditelji koji dovode djecu uživaju u krugu naših prostorija, ovo je mjesto ujedno i prilika za stjecanje novih poznanstva među ljudima koje očito veže nešto zajedničko – ljubav prema konjima koju nisu mogli do sada sami ostvariti. Evo, Ana Milić, naša blagajnica, ima četvero unučadi i sve ih dovodi ovdje. Mogu doći svih zainteresirani zaljubljenici u jahanje i oni koji će to tek postati - poziva Čaruga.

Članovi Konjičkog kluba Slavonija i Baranja uredili su manjež za školu i prostor oko kluba za druženje roditelja koji mogu, dok čekaju djecu, boćati se, igrati društvene igre, badminton ili se loptati, pa čak i roštiljati, sve na čistom zraku na velikoj parceli uz Bobotski kanal, odmah na ulazu u selo Ernestinovo. Otvorena je i facebook-stranica gdje roditelji mogu pronaći informacije za upis djece u Školu jahanja, a mogu se priključiti i oni stariji koji žele naučiti jahati. Termini su ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 19 sati, jednom do dva puta tjedno, a cijena je 25 kuna za pola sata jahanja uz Martininu poduku. Lijepo je ljetno vrijeme, školski praznici i godišnji odmori pravo su vrijeme za nove pustolovine.



Darko Pejić
Najčitanije iz rubrike