Crna kronika
PLJAČKA BRZO RIJEŠENA

Crpku je orobio čudan trojac, svi su uhićeni
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Pretragom vinkovačkog doma pronađeno je i nekoliko pištolja. Novac, pak, još nije pronađen

Oružani prepad na benzinskoj postaji u blizini Vinkovaca, kada je odneseno, prema neslužbenim saznanjima - nešto manje od 10-ak tisuća kuna, policajci Policijske uprave vukovarsko-srijemske brzo su razriješili. Osumnjičena su trojica muškaraca, a sudeći prema policijskim podatcima, riječ je o čudnom trojcu - 37-godišnjak i 19-godišnjak s područja Vukovarsko-srijemske županije te 54-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine iz Uskoplja.



Razbojstvo se na crpki zbilo, kako smo već izvijestili, 22. srpnja (četvrtak) oko 23.45. Riječ je pak o benzinskoj postaji između sela Mirkovaca i Starih Jankovaca u vinkovačkoj okolici, točnije na starojankovačkoj adresi ulica Rudina jankovačka dubrava. -Dva nepoznata počinitelja su uz prijetnju vatrenim oružjem od djelatnika te benzinske postaje otuđila više tisuća kuna i potom se udaljila u nepoznatom smjeru - javili su tada iz PU u Vinkovcima. Srećom, djelatnik crpke nije bio ozlijeđen. Policija je provodila kriminalističko istraživanje, a rezultati su objavljeni u ponedjeljak. "Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske provedenim izvidima brzo su utvrdili moguće sumnjivce za razbojstvo na benzinskoj postaji u Starim Jankovcima", stoji u priopćenju koje je u ponedjeljak potpisao glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Dragoslav Živković.

- U Starim Jankovcima, ulica Rudina jankovačka dubrava, 22. srpnja oko 23.45 uz prijetnju vatrenim oružjem od djelatnika benzinske postaje razbojnici su otuđili više tisuća kuna - navodi se nadalje i dodaje kako su već 24. srpnja (subota) policijski službenici na temelju naloga Županijskog suda u Vukovaru pretražili obiteljsku kuću u Vinkovcima. Na vinkovačkoj su adresi pritom policajci pronašli 37-godišnjeg hrvatskog državljanina kod kojeg su u pretrazi našli i - neprijavljeni pištolj s tri pripadajuća streljiva, dva plinska pištolja i jednu plastičnu imitaciju pištolja.

- Provedenom pretragom pronašli smo i druge predmete povezive s počinjenjem kaznenog djela, glede čega je nad 37-godišnjakom provedeno kriminalističko istraživanje - rekli su iz policije. Daljnjim je, međutim, izvidima i opsežnim istraživanjima policija utvrdila sumnju da su spomenuti 37-godišnjak kao i 19-godišnji hrvatski državljanin - obojica s područja Vukovarsko-srijemske županije te 54-godišnji bosanskohercegovački državljanin iz Uskoplja počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj postaji u Starim Jankovcima. Sva trojica su stoga kazneno prijavljena - službeno se navodi.



Sanja Butigan
2

pljačkaša počinila su razbojstvo na crpki, a treći je bio pomagač

KOJI JE PIŠTOLJ KORIŠTEN U PLJAČKI?
Nije, međutim, bilo moguće doznati koji je od pištolja nađenih prilikom pretrage - onaj “pravi”, plinski ili pak plastični - osumnjičeni trojac koristio u pljački benzinske postaje kod Vinkovaca. Jednako tako, nejasna je i poveznica trojice osumnjičenih, dvojice s “domaćeg” terena u dobi od 37 i mladića od 19 godina, kao i 54-godišnjaka iz Bosne i Hercegovine. Neslužbeno, dvojica muškaraca su usred noći “upala” na crpku i otela dnevni utržak dok je treći bio u ulozi pomagača.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike