Osijek
NOVI SADRŽAJ NA GRADSKIM BAZENIMA

Opuštanje u dvije finske
i biosauni s eteričnim uljima
Objavljeno 26. srpnja, 2021.
- Uređena je i terasa te obnovljene sve instalacije, rasvjeta i ozvučenje - kaže Radić

Gornji je dio Gradskih bazena potpuno preuređen, umjesto dvije saune sada su tri, kapaciteta devet osoba, a obnovljena je i terasa sunčališta. Gradonačelnik Ivan Radić u ponedjeljak je obišao Gradske bazene i izvijestio kako su to prva ulaganja u tom dijelu kompleksa još od 1998. godine. Uložilo se u pravo vrijeme kako bi sve bilo spremno za jesen i zimu, a ne da se kao na Kopiki čeka ljeto pa krene s obnovom, što se dogodilo prije dvije godine pa su građani bili ostali bez omiljenog ljetnog kupališta. Saune su već od jučer u 14 sati u upotrebi, na zadovoljstvo onih koji vole taj način opuštanja i ljeti.



- Nakon 23 godine krenula su prva ulaganja u ovaj dio Gradskih bazena i zahvaljujem direktorici Sportskih objekata Nataši Brčić koja je nakon 1998. godine provela taj posao. Kao što znamo, naši se sugrađani ljeti, kao i za zimskih mjeseci, kupaju ne samo na Copacabani nego i u zatvorenim bazenima. Vrijednost je ove investicije 320.000 kuna. Kao što se može vidjeti, umjesto zastarjelih sauna tri su nove, dvije finske saune i biosauna. Obnovljena je terasa, kao i svi drugi popratni sadržaji uz saune. Također, obnovljene su sve instalacije, postavljeno je novo ozvučenje i nova rasvjeta. Dakle, dodali smo nove sadržaje u gradu koji će poboljšati kvalitetu življenja naših sugrađana - pojasnio je Ivan Radić pri obilasku kompleksa koji može primiti nešto manje od 500 kupača prema propisanim mjerama.

Cijena korištenja saune i kupanja je 35 kuna, a samo kupanja na bazenima 25 kuna.

- Mogu reći da mi je drago što smo uspjeli napokon ovo riješiti. Doista, ovo je nakon 1998. godine prvo ulaganje u saune i ovaj gornji dio. Kao što je gradonačelnik rekao, investirali smo u nove instalacije, sve sanitarije, tuševe, keramiku, terasu, grijane klupe na terasi i unutarnjem dijelu. Uvedena je biosauna, koja ima nižu temperaturu od finskih, u nju idu eterična ulja po želji, to je mala razlika u odnosu na ostale dvije saune, što možda zanima naše korisnike. Iako je vani vruće, saune su počele s radom, sigurni smo da će biti zainteresiranih korisnika - kazala je Nataša Brčić.

Kako doznajemo od djelatnika Gradskih bazena, temperatura je u objektu ugodna, a vode različitih temperatura, po volji svakog kupača, od one s 36 stupnjeva do one najhladnije u bazenu sa stazama za plivanje. Čak su temperaturu vode u dijelu otvoreno-zatvorenog bazena s toboganom malo spustili no što je to uobičajeno.

Nataša Brčić istaknula je i kako imaju projekt energetske obnove objekta za koji se nada da će zaživjeti. "Očekujemo da će nam biti odobrena energetska obnova Gradskih bazena kada projekt apliciramo. To će biti puno veća ulaganja u cjelinu objekta, a ne ovako po segmentima", najavila je direktorica Sportskih objekata.



Darko Pejić
PLAŽA NA KOPIKI
- Ova je investicija bila logičan sljedeći korak nakon što smo prije početka kupališne sezone, zbog svima dobro poznatih razloga vezanih uz rekonstrukciju kompleksa otvorenih bazena na Kopiki, nasuli pijesak na dravsku lijevu obalu, na omiljenu plažu uz rekreacijski centar, kako bismo građanima osigurali lijepo i sigurno mjesto za ljetnu razonodu i kupanje. Na plažu je tvrtka Sportski objekti stavila suncobrane i ležaljke, mislim da je to čak jedina javna plaža u Hrvatskoj koja nudi besplatno korištenje ležaljki i suncobrana - kaže gradonačelnik Ivan Radić.

Nažalost, pojedinci se prema inventaru odnose neprimjereno pa nakon noćnih ludovanja na plaži djelatnici na održavanju znaju pronaći oštećene ležaljke. Stoga valja apelirati na odgovorniji odnos prema gradskoj imovini.

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike