Osijek
PROJEKT "ZAŽELI" U VLADISLAVCIMA

O sumještanima će skrbiti 30 žena
Objavljeno 26. srpnja, 2021.
Nastavkom projekta "Zaželi" Općina Vladislaci osigurala je posao na određeno vrijeme (12 mjeseci) za trideset žena, a time i skrb o sumještanima koji trebaju tuđu pomoć.

- Tih će trideset žena pomagati i pružati potporu starijim osobama, osobama u nepovoljnom položaju i osobama s invaliditetom. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Obavljena su testiranja kandidatkinja, a povjerenstvo je utvrdilo rang-listu kandidatkinja pa smo donijeli odluku o prijemu u radni odnos koji su dobile: Blaženka Bilandžija, Vesna Bimbi, Božica Bogojevac, Ljubica Bošnjak, Ivana Bučanin, Marica Čančar, Marijana Dubravac, Sanja Đorđević, Tea Đorđević, Suzana Forner, Marija Harambašić, Mirela Herberger, Katarina Jagustin, Gordana Jelenić, Magdalena Katić, Terezija Kljajić, Ljuba Kubica, Darija Lovrenčić, Katica Maras, Danijela Nikolić, Melinda Palko, Katarina Pfaf, Ana Prakljačić, Mara Pranjić, Snježana Radić, Valentina Stanković, Andrea Stiplošek, Matija Šimičić, Mirjana Šrempf i Slađana Zavorski. Svima čestitam jer će žene s ovim poslom biti aktivne i zarađivati, a korist imaju i korisnici usluga koje su predviđene ovim projektom - kaže Marjan Tomas, načelnik općine Vladislavci.

Vladislavački je načelnik zahvalio i svim ženama koje su bile angažirane u prethodnoj fazi projekta "Zaželi" na nesebičnom doprinosu u poboljšanju kvalitete života starijih i potrebitih mještana općine Vladislavci. Osim povećanja kvalitete života u smislu pomoći u kućanstvu i drugih poslova, velik je benefit ovog projekta i socijalno uključivanje, odnosno to što korisnici, naročito oni najstariji među njima, tako dobivaju i nekoga s kim će porazgovarati, jer mnogima od njih su djeca i unuci daleko. D. Pejić
Možda ste propustili...

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike