Mozaik
30 GODINA OSLOBOĐENJA NAŠICA I OSNIVANJA 132. BRIGADE HV-A

Thompson održao koncert
na trgu u Našicama uz
jake epidemiološke mjere
Objavljeno 25. srpnja, 2021.

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na koncertu Marka Perkovića Thompsona, koji je, na poziv Grada Našica, Turističke zajednice i Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata u sklopu obilježavanja 30. obljetnice Dana pobjede nad tzv. JNA u gradu Našicama i 30. obljetnice osnivanja 132. brigade Hrvatske, u subotu navečer zajedno s publikom započeo svoj glazbeni repertoar.



Na koncert jednog od najpopularnijih domaćih pjevača pristigli su obožavatelji iz cijele Hrvatske, ali i BiH. Brojni posjetitelji nisu krili oduševljenje, a na svojstvene su se načine pripremili zastavama, bedževima, šalovima i kapama.


- Biti na Thompsonovu koncertu neopisiv je osjećaj. Pratimo ga često na njegovim koncertima, a u Našicama očekujemo veličanstvenu atmosferu kao svaki put - rekao je Milan iz Virovitice.

Thompson je na koncertu izveo pjesme s posljednjeg albuma "Ora et labora", ali i neke od najvećih hitova iz svoje više od dva desetljeća duge karijere. Kao i obično dočekan je ovacijama, a publika je s njim više od dva sata uglas pjevala njegove stare i nove hitove.


- Dobra večer i sve vas pozdravljam. Zahvaljujem Gradu Našicama, koji je uspio organizirati koncert u povodu obljetnice Dana oslobođenja Našica i osnivanja 132. našičke brigade. Treba njegovati sjećanje na Domovinski rat jer je on temelj naše moderne i nove države - rekao je nakon što je otpjevao prvih nekoliko pjesama.

Prava euforija je nastala kada je zapjevao svoje hitove ‘‘Moj dida i ja‘‘, Sine moj‘‘, ‘‘Bijeli križ‘‘ i ‘‘Čavoglave‘‘. Publika je bila oduševljena i kada je zapjevao ‘‘Lijepa li si‘‘ i popularnu ljubavnu baladu ‘‘Samo je ljubav tajna dvaju svjetova‘‘.

Thompson je nastupio na velikoj pozornici na prepunom središnjem gradskom trgu, a riječ je bilo o koncertu najviše produkcijske i zdravstveno-sigurnosne razine. Koncert je bio održan uz jake mjere, a u kontroliranu zonu nitko nije mogao ući bez COVID potvrde. Gradonačelnik Krešimir Kašuba kazao je kako je zadovoljan koncertom.

- Prošao je u odličnom ozračju i bez ikakvih incidenata. U osiguranju je sudjelovalo oko 300 redara, zaštitara, vatrogasaca i policajaca. Zahvaljujem svim posjetiteljima, posebno braniteljima na dolasku, te sponzorima koji su omogućili koncert - kazao je Kašuba, u čijem je društvu na koncertu bio i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Koncert je bio humanitarnog karaktera i prihod od prodaje pića i jela namijenjen je stradalima u poplavi. S.Fridl
Koncert je bio humanitarnog karaktera i prihod od prodaje pića i jela namijenjen je stradalima u poplavi

Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike