Regija
PROBLEM U STAROJ JOŠAVI

Vodu za piće im dovoze cisterne
Objavljeno 24. srpnja, 2021.
Mreža se ispire, očekuju da će svi parametri biti u propisanim okvirima već u ponedjeljak
STARA JOŠAVA - U orahovačkom prigradskom naselju Stara Jošava objavljeno je upozorenje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da voda nije za piće, nego samo za tehnološku uporabu. Naime, Zavod je izvršio redovitu analizu vode na orahovačkoj vodovodnoj mreži te se na dijelu mreže za isporuku prema Staroj Jošavi evidentiralo određeno odstupanje od primjerene, zdrave pitke vode.

- Na upozorenje Zavoda za javno zdravstvo moramo promptno reagirati zbog zaštite naših mještana. Ni u kom slučaju nismo željeli riskirati te smo isti tren obavijestili tehničku podršku iz Zagreba kako bi se odradile sve potrebne radnje na promatranom crpilištu. Paralelno, naši djelatnici su na terenu i prema uputama obavljaju ispiranje spornog djela distributivne mreže Stara Jošava. U dogovoru s vodstvom Grada odmah smo reagirali vezano uz osiguranja pitke vode za mještane Stare Jošave cisternama orahovačkih vatrogasaca. Naglašavam kako sve skupa ne bi trebalo dugo trajati, jer već danas (petak., nap. a.) Zavod uzima nove uzorke, i ako sve bude u redu u ponedjeljak bi mještani navedenog prigradskog naselja trebali imati redovitu isporuku pitke vode - kaže direktor poduzeća Voda Tomislav Katalinić.

U dogovoru gradonačelnika Saše Ristera i DVD-a Orahovica pitka je voda vatrogasnom cisternom razvožena tijekom petka kroz cijelo naselje, a također će biti razvožena i tijekom vikenda (subota i nedjelja), ujutro od 9 sati prva tura, a druga od 18 sati. Mještani Stare Jošave pohvalili su Grad i poduzeće Voda za brzu reakciju i upozorenje te posebno za angažman da u dane analiziranja ne ostanu bez vode za piće.

- Maksimalno se trudimo opskrbiti sve mještane pitkom vodom, i zato radimo u više smjena, dakle po dvije ture dnevno. Kako je i najavljeno, tijekom cijelog vikenda naše će cisterne biti na raspolaganju - poručili su dežurni djelatnici DVD-a Orahovica.

Vladimir Grgurić
Voda pred kuću
- Molimo mještane Stare Jošave kojima je voda potrebna da u navedeno vrijeme iziđu ispred svojih domova kako bi si natočili pitku vodu. Kako je rekao i direktor Katalinić, žurno se radi na otklanjanju ovih odstupanja i molimo mještane za kratko strpljenje, jer vjerujemo da će sve vrlo brzo biti riješeno na obostrano zadovoljstvo - rekao je gradonačelnik Rister.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana