Crna kronika
NESREĆA U ADŽAMOVCIMA KOD NOVE GRADIŠKE

Kopao kanal uz kuću, ona se urušila, pa ga zatrpala
Objavljeno 22. srpnja, 2021.
Nesretnom 65-godišnjaku urušeni zid kuće zatrpao je noge, spasili su ga vatrogasci

Šezdesetpetogodišnjeg muškarca zatrpao je dio kuće dok je kopao kanal oko temelja kuće u Adžamovcima 30, na novogradiškom području. S njim je bilo još nekoliko osoba koje su mu odmah priskočile u pomoć te pozvale vatrogasce. Sreća u nesreći je što se kuća urušila pokraj 65-godišnjaka, pa su mu bile zatrpane samo noge. Nakon što je spašen, predan je ekipi Hitne medicinske pomoći, koja ga je prevezla u novogradišku bolnicu gdje je utvrđen da nije teže ozlijeđen, te je nakon liječničke obrade pušten kući.



Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška dojavu da je došlo do urušavanja obiteljske kuće i da je u kanalu pokraj zatrpan muškarac, dobili su u srijedu oko 9 sati od Županijskog centra 112. Na intervenciju je odjurilo šest vatrogasaca sa dva vozila.

- Kada smo došli na mjesto intervencije zatekli smo ljude koji su pokušavali spasiti zatrpanog muškarca. Bio je živ i pri svijesti, a kada smo ga oslobodili zemlje koja mu je bila otprilike do koljena sam je izašao iz kanala i na koljenima otišao do ograde, gdje se podigao. Ipak preuzela ga je ekipa Hitne pomoći jer kasnije nije osjećao jednu nogu. Na njegovim nogama bile su vidljive rane i bilo je krvi. Dok smo ga spašavali, ujedno smo osiguravali zidove da se ne sruše na unesrećenog i vatrogasce, jer je ono što je ostalo od zidova prijetilo da se svakog trenutka sruši - doznajemo od Tomislava Orlovca, zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška. O nesreći je obaviještena i policija koja je obavila očevid.

- Policija na mjestu događaja utvrđuje činjenično stanje, a na terenu je i inspekcija zaštite na radu - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema dostupnim informacijama vlasnik kuće dogovorio je sa 65-godišnjakom da betoniranjem pojača temelje oko kuće jer se vlasnik bojao da bi se mogla srušiti. Nažalost, to se i dogodilo nedugo nakon što je kanal iskopan i dok je 65-godišnjak još bio u njemu. Veći dio kuće se srušio, pretpostavlja se, zbog toga što su temelji bili jako natopljeni, ali i zbog pojačanog teretnog prometa cestom pokraj kuće.

Novogradiški vatrogasci, nakon jakog nevremena koje je pogodilo njihov grad prošlog vikenda, imali su samo od petka do utorka više od 180 intervencija. Koliko je to velik broj svjedoči podatak da su od početka godine pa do prošlog petka imali ukupno 63 intervencije. Iako se najveći broj intervencija za vikend odnosio na ispumpavanje objekata, bilo je tu i onih redovnih tehničkih intervencija. Vremena za odmor vatrogasaca bilo je uistinu malo, no zadovoljstvo raste saznanjem da nije bilo smrtno stradalih.

Sandra Lacić
BEZ PUNO ODMORA
Prvog dana nevremena bili smo na terenu satima, a rastali smo se tek negdje oko 2 sata ujutro. Već u 5 smo bili pozvani na intervenciju nakon što je autobus sletio s autoceste - kaže zamjenik zapovjednika novogradiških profesionalnih vatrogasaca Tomislav Orlovac. Autobus je sletio s autoceste, udario u odbojnu ogradu i u stup uz autocestu. U autobusu je bilo 58 putnika od kojih je jedan, zbog zadobivenih lakših ozljeda, završio na liječničkoj opservaciji u novogradiškoj bolnici. Nakon toga se vratio do mjesta nesreće gdje s ostalim putnicima dočekao zamjenski autobus. Vozač, 42-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije prekršajno je prijavljen, priopćila je Policijska uprava brodsko-posavska.

Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura