Osijek
OTVORENA NOVA POLIVALENTNA ZDRAVSTVENA USTANOVA

Medicinski centar Mursa: Nastavna baza studentima, vrhunska usluga građanima
Objavljeno 22. srpnja, 2021.
MC Mursa prvi u Hrvatskoj nudi i besplatne dentalne usluge za beskućnike

Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji nudi besplatnu dentalnu uslugu za beskućnike. To znači da svi beskućnici, koji su korisnici prihvatilišta za beskućnike Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, imaju pravo na dentalnu uslugu pri Medicinskom centru Mursa u Ulici cara Hadrijana 10 e.Anestezija na zahtjevNaime, upravo u srijedu Osijek je dobio novu polivalentnu zdravstvenu ustanovu, čiji je vlasnik Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo, a u okviru koje će djelovati sveučilišni profesori. Riječ je o spomenutom Medicinskom centru Mursa, u okviru kojega će osim dentalnih usluga djelovati i internistička, psihijatrijska i dermatovenerološka ambulanta, te ona fizikalne medicine i rehabilitacije.

Iako je riječ o privatnoj zdravstvenoj ustanovi, koja za sada nema sklopljen ugovor s HZZO-om, što znači da se sve zdravstvene usluge naplaćuju prema redovitom cjeniku, adut ovog novog zdravstvenog centra zasigurno je usluga endoskopske obrade uz anesteziju, što je nešto što nije moguće dobiti na zahtjev ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi sve do Zagreba. Budući da je riječ o zdravstvenoj ustanovi koja obuhvaća suradnju između Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, Osječko-baranjske županije i Doma zdravlja OBŽ, te sada i nadbiskupijskog Caritasa, ne čudi što su otvorenju Zdravstvenog centra Mursa u srijedu nazočili i rektor, prof. dr. sc. Vlado Guberac, dožupan Mato Lukić, dogradonačelnica Jasenka Crnković, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, doc. dr. sc. Drago Tukara, ali i dekan FDMZ-a, prof. dr. sc. Aleksandar Včev, te gastroenterolog, izv. prof. dr. sc. Robert Smolić kao direktor novog Medicinskog centra Mursa.


 

Suradnja ustanova


- U Centru imamo pet djelatnosti, gdje nam je, kada je u pitanju interna medicina, naglasak na gastroenterologiju i otkrivanje kolorektalnih karcinoma, ali i onih želuca i jetre. No tu je i kardiološka i pulmološka ambulanta, psihijatrijska ambulanta te dermatološka ambulanta, kao i fizikalna medicina i dentalna medicina. Kroz različite djelatnosti i struke građanima možemo pružiti vrhunsku uslugu i medicinu. Možemo se pohvaliti i vrhunskom opremom posljednje generacije, a naš je cilj skratiti liste čekanja i ubrzati dijagnostiku. Mi smo i suradna ustanova Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, te nam na edukaciju dolaze studenti dentalne medicine, sestrinstva i fizioterapije. Recimo kako će u Medicinskom centru Mursa usluge, između ostalih, pružati i prim. dr. sc. Ivanka Muršić, prof. prim. dr. sc. Dunja Degmečić, doc. prim. dr. sc. Davor Seifert i doc. dr. sc. Nikolina Lešić - naglasio je izv. prof. dr. sc. Robert Smolić, koji će predvoditi i internistički tim.

Dekan FDMZ-a, prof. dr. sc. Aleksandar Včev naglasio je kako je suradnja s Caritasom izvrstan primjer dobre suradnje sa zajednicom te podsjetio i kako je prošle godine upravo ovaj fakultet ostvario suradnju s Domom zdravlja Osječko-baranjske županije kada je specijalističko-konzilijarna dentalna zdravstvena zaštita Doma zdravlja OBŽ u cijelosti preseljena i ujedinjena u okviru Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. Naime, nastavak je to iznimno dobre suradnje Doma zdravlja i spomenutog fakulteta na kojemu već velik broj djelatnika ove ustanove obavlja i znanstveni i predavački rad, a cijelu je ideju podržala i Osječko-baranjska županija. Sada je dodatno otvaranjem Medicinskog centra Mursa Fakultet zaokružio priču o nastavnoj bazi za svoje studente.

Ravnatelj Caritasa, doc. dr. sc. Drago Tukara naglasio je kako je Caritas s oduševljenjem prihvatio poziv Fakulteta dentalne medicine i zdravstva te Zdravstvenog centra Mursa kojim je ponuđena besplatna usluga za osječke beskućnike.

- Caritas već gotovo 30 godina radi na projektu prihvatilišta za beskućnike i radosni smo kada nam netko ponudi suradnju. Mi naše beskućnike sada možemo ovamo uputiti na pregled zuba, mogu dobiti protezu, dotjerati i popraviti zube. Ovo je jedinstven slučaj u Hrvatskoji i naši su korisnici oduševljeni ovom mogućnosti - komentirao je ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, doc. dr. sc. Tukara.Nefreteta Z. Eberhard
15

medicinskih djelatnika zaposleno je u Medicinskom centru Mursa

Možda ste propustili...

USPJEŠNI CESTOVNI PRIJEVOZNIK I NJEGOVA AGENCIJA NASTAVILI S EKSKURZIJAMA

Arriva travel ostaje pouzdan partner za školska putovanja

USKORO RJEŠENJE ZA ŽUPANIJSKU 11

Pavić: Na javni se poziv nismo javili

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VODOSTAJ DRAVE PREKRASNO OSLIKAO RIJEČNE OBALE

Osječka ljepotica otkrila sve svoje skrivene pejzaže

2

SARA POPOVIĆ - SINONIM ZA HRABROST I UPORNOST

Moždani ju udar paralizirao, danas hoda po 10 kilometara

3

SEGIP KONFERENCIJA NA OSJEČKOM FERIT-U S TVRTKOM BASE58

U Osijeku se kroz povezivanje i lokalnu razmjenu razvija budućnost elektroenergetike