Crna kronika
ZAUSTAVLJENA PIJANA VOZAČICA U NOVOJ GRADIŠKI

U podne vozila auto s 3,77 promila
Objavljeno 20. srpnja, 2021.
Slavonska "rekorderka" po broju promila alkohola u krvi protekloga vikenda bila je 53-godišnja vozačica. Nju su prometni policajci zaustavili u subotu u 12.10 u Potočnoj ulici u Novoj Gradiški, a alkotestom joj je u organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 3,77 promila. Odmah je odvezena na triježnjenje. Prethodno su je pregledali liječnici konstatiravši da je sposobna za zadržavanje i daljnji postupak u policiji. Protiv 53-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu Stalna služba u Novoj Gradiški.U Brodsko-posavskoj županiji, kod Gornje Vrbe, u subotu u 13.15, dogodila se prometna nesreća u kojoj su tri osobe ozlijeđene. Očevidom je utvrđeno da je 38-godišnji vozač automobila, s 1,88 promila alkohola u krvi, zbog neprilagođene brzine udario prednjim dijelom vozila u vozilo ispred sebe, koje je bilo zaustavljeno zbog prometne situacije, a kojim je upravljao 32-godišnjak. Isto je vozilo od udara odbačeno unaprijed te prednjim dijelom udarilo u vozilo koje je također bilo zaustavljeno zbog prometne situacije, kojim je upravljala 52-godišnjakinja. Sve troje vozača je ozlijeđeno te im je pružena liječnička pomoć u bolnici u Slavonskom Brodu.

U Osječko-baranjskoj županiji, tijekom vikenda, u prometu su zatečena 22 pijana vozača - 15 vozača automobila, šest biciklista i vozač kamiona. Najveća koncentracija od 2,50 promila izmjerena je 41-godišnjem Osječaninu koji je zaustavljen u subotu u 15.08 sati, u Osijeku. Vozilo kojim je upravljao mu je privremeno oduzeto jer je 1. kolovoza 2019. godine pravomoćno presuđen za isti prekršaj i za upravljanje pod zabranom.

U Požeško-slavonskoj županiji, u nedjelju oko 6.15 sati, na cesti između mjesta Brusnik i Kusonje, 19-godišnji vozač, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,52 promila upravljao Mazdom, izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u potok uz rub kolnika te se lakše ozlijedio. U toj županiji policija je za vikend utvrdila 38 prometnih prekršaja, od kojih su se tri odnosila na alkohol. S.Lacić
Možda ste propustili...

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike