Novosti
NEVRIJEME POHARALO OSIJEK

Padali krovovi s katnica,
brojne ulice plivale u vodi
Objavljeno 17. srpnja, 2021.
Više od 300 poziva u sat vremena primio je Centar 112 nakon nevremena

Više od 300 poziva u sat vremena primio je Centar 112 nakon nevremena za vrijeme koga je vjetar čupao granje, dizao krovove, a obilna kiša poplavila brojne ulice u Osijeku. Ekipa Glasa Slavonije uvjerila se osobno u stanje na podvožnjaku kraj remize, križanju Drinske i Trpimirove, a u obližnjoj ulici dočekali su nas stanovnici rekavši:

- Ulica se simbolično zove Dunavska, a izgleda kao da se rijeka izlila ovdje. Ovo je užas! Voda nam je došla do „cokla” kuće, a sad se, srećom, povukla – rekla nam je nekolicina stanovnika Dunavske ulice u kojoj je voda prekrivala kotače automobila... Vozači su vozili oprezno i ne znajući da je mjestimično voda na cesti okretali su vozila nakon upozorenja policije koja je stajala na svim kritičnim točkama.

U Huttlerovoj ulici dva vatrogasna vozila s rotirkama presjekla su nam put, a potom nas je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Osijek Zoran Pakšec izvijestio da vatrogasci neumorno ispumpavaju brojne poplavljene podrume. Netom, su, kaže, došli s intervencije uklanjanja krova koji je odletio s trokatnice u Gupčevoj 35. Do dolaska naše ekipe vrijedni su vatrogasci uklonili krov koji je pao na prugu zbog čega je tramvajski promet bio u prekidu.

- Bilo je intervencija u Frankopanskoj, u Višnjevcu, u Ulici Bele Bartoka i brojnim drugima. Pridružili su se i djelatnici Unikoma koji su uklanjali granje koje je popadalo na ulice – potvrdio nam je Pakšec.

I pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec na naš upit kakvo je stanje odgovorio je jednom rječju – katastrofa!
- Imali smo stotine poziva, nismo stigli na sve ni odgovoriti.


- Vinkovački podvožnjak, onaj kraj remize i brojne druge ulice poplavljene su. Mnogo je poplavljenih podruma i svi smo u stanju pripravnosti. Očekivali smo nevrijeme, no strahujem da će sutra biti i gore – rekao je Pakšec.

Dodajmo tome da je do 21 sat Županijski centar 112 Osijek zaprimio 454 poziva građana, a slavonskobrodski 48. U Požeškom ŽC 112 zaprimljeno je 43, u vukovarskom dva, a Virovitica nije uputila niti jedan poziv.M. Mihelić