Crna kronika
OČEVID TRAGEDIJE KOD VARAŽDINA

Poginuli radnici su Slavonci
Objavljeno 17. srpnja, 2021.
Tragedija se dogodila nakon urušavanja kanala kod dvorca Bela II, kod Varaždina

Dva radnika iz Slavonije, iz Požeško-slavonske županije, smrtno su stradala u nesreći na radu u četvrtak pri iskopnim radovima kod dvorca Bela II, u Varaždinskoj županiji, kada ih je zatrpala zemlja. Prema dostupnim podatcima, 45-godišnjak je iz Zarilca, mjesta kod Pleternice.



Varaždinska policija objavila je detalje tragedije navevši kako je informaciju o nesreći u mjestu Bela dobila oko 14 sati, i to da je prilikom izvođenja zemljanih iskopa došlo do zatrpavanja djelatnika zemljom. Na mjesto nesreće poslane su sve hitne službe.

- U brzoj intervenciji vatrogasaca i ostalih hitnih službi na mjestu događaja radnim se strojem pokušalo doći do zatrpanih osoba, ali su, na žalost, zbog zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminule. Nesretno su stradali muškarac u dobi od 45 i mladić od 22 godine, obojica s područja Požeško-slavonske županije. Očevid je obavio zamjenik općinskog državnog odvjetnika u suradnji s policajcima i inspektorom zaštite na radu. Nesreća se dogodila oko 13.30 u krugu dvorca Bela II, gdje su radove izvodili djelatnici građevinskog poduzeća s varaždinskog područja. Iskopavali su zemlju i polagali cijevi, pri čemu je došlo do odrona dijela zemlje u iskopanom kanalu dok su u kanalu bili radnici. Prilikom odrona zatrpana su dva radnika - doznajemo iz Policijske uprave varaždinske.

Na mjesto događaja izišli su vatrogasci DVD-a Novi Marof, Ivanec, Završje Podbelsko i Margečan, koji su pomagali u izvlačenju unesrećenih, te djelatnici Hitne pomoći i policajci. Tijela nesretnih muškaraca prevezena su na Patologiju varaždinske Opće bolnice, gdje će se obaviti obdukcija. Policajci će posebnim izvješćem izvijestiti nadležno državno odvjetništvo o ovoj nesreći na radu. Državno odvjetništvo naložit će provođenje obdukcije te će izdati naloge za toksikološko vještačenje i za druga potrebna vještačenja, a provest će i druge izvidne i dokazne radnje radi potpunog utvrđenja svih okolnosti nesreće.

Tijelo stradalog 45-godišnjaka izvučeno je oko 15.10, a tijelo 22-godišnjaka izvučeno je nekoliko sati poslije. Vlasnik dvorca Bela II, Dubravko Hoić, koji je na čelu osam tvrtki poslovnog sustava Calzedonije, rekao je kako mu je izuzetno žao što se tragedija dogodila i iskazao duboku sućut obitelji 45-godišnjaka i 22-godišnjaka.

Iz osječke bolnice doznajemo pak kako je sudbina 47-godišnjeg djelatnika tvrtke Unikom i dalje neizvjesna. "Stanje bolesnika i dalje je jako teško te i dalje traje borba za život bolesnika", doznajemo iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Podsjetimo, nesreća u Osijeku dogodila se u srijedu, kada je 43-godišnjak, upravljajući utovarivačem, prednjim dijelom stroja udario u 47-godišnjaka i preko njega prešao kotačem. Stradali je prevezen u KBC Osijek s izuzetno teškim ozljedama i dva je puta operiran.



Sandra Lacić
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana